Quantcast
Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ στην Εύβοια - enikonomia.gr
share

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ στην Εύβοια

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ μηνός Αυγούστου και η καταβολή φόρου για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις Εύβοιας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ μηνός Αυγούστου για τους υποκείμενους που έχουν την έδρα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
α) οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 31 Αυγούστου 2021,
β) για την καταβολή του φόρου ισχύουν οι υπό στοιχεία Α.1183/2021 (Β’ 3743) και Α.1184/2021 (Β’ 3742) αποφάσεις υφυπουργού Οικονομικών, όπως τροποποιήθηκαν με την υπό στοιχεία Α.1187/2021 (Β’ 3817) όμοια απόφαση. Δηλαδή παράταση πήρε και η καταβολή φόρου έως τις 3 Φεβρουαρίου του 2022 και αυτό αφορά τους παραπάνω δήμους.
Τα μέτρα στήριξης


Ειδικά οριζόντια μέτρα στήριξης για τους δύο Δήμους της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου . Αναλυτικά:
1. Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για το σύνολο περιοχής.
2. Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεις και παρατάσεις για το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής.
3. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για το σύνολο της περιοχής.
4. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το σύνολο της περιοχής.
5. Μη επιστροφή του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για το σύνολο της περιοχής.
6. Παροχή δυνατότητας για αποζημίωση Ειδικού Σκοπού Εργαζομένων (3 μήνες).
7. Αυτόματη ανανέωση όλων των Δελτίων Ανεργίας των ήδη εγγεγραμμένων ανέργων ΟΑΕΔ.
8. Αυτόματη ανανέωση της Δήλωσης Παρουσίας για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ.
9. Διπλασιασμός από 6 σε 12 βράδια της μέγιστης διάρκειας διανυκτερεύσεων για τουριστικά καταλύματα του μητρώου παροχών του ΟΑΕΔ στο τρέχον Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.
10. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 840 ρητινοκαλλιεργητών που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας (προβλέπεται έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3,7 εκατ. ευρώ – μαζί με τους 100 ρητινοκαλλιεργητές στα Γεράνεια Όρη).
Στοχευμένες παρεμβάσεις, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς, για την στήριξη -και με μεσομακροχρόνιο ορίζοντα- των παραγωγικών κλάδων της Β. Εύβοιας, που επλήγησαν άμεσα, και κυρίως στους κλάδους ρητινοκαλλιεργητών, μελισσοκόμων, οι κτηνοτρόφων και τουρισμού.
Παράλληλα, στοχευμένες δράσεις για την Β. Εύβοια θα προωθηθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσεγγίζοντας την Εύβοια ως νησί – που είναι.
Τέλος, αλλά καθόλου ήσσονος σημασίας, η Ειδική Επιτροπή υπό το Σταύρο Μπένο διαμορφώνει οδικό χάρτη για το σχέδιο ολιστικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Β. Εύβοιας, μέσα από μελέτες για ειδικά πολεοδομικά σχέδια, master-plan για το νέο δάσος, συγκοινωνιακές μελέτες για κρίσιμες υποδομές και δίκτυα, μελέτη για το ανθρώπινο δυναμικό και το εργασιακό μέλλον, μελέτη για αγροδιατροφή, μελέτη νέας τουριστικής ταυτότητας και μελέτη για πράσινη ζώνη, ψηφιακό κύμα και χώρο καινοτομίας.
Παράλληλα, με την Β. Εύβοια, την επόμενη περίοδο προωθούνται στοχευμένα πλάνα ανάπτυξης σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Αρχαία Ολυμπία και η Ανατολική Μάνη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.