Quantcast
Πάσχα 2023: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα καταστήματα - Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο - enikonomia.gr
share

Πάσχα 2023: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα καταστήματα – Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο

δημοσιεύτηκε:

Σε ισχύ βρίσκεται από την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα ενόψει του Πάσχα.

Μάλιστα, την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 18:00. Σήμερα τα μαγαζιά άνοιξαν στις 9 το πρωί και κλείνουν στις 6 το απόγευμα και τα πολυκαταστήματα στις 8 το βράδυ.

Το διευρυμένο ωράριο που θα ισχύσει έως το Μεγάλο Σάββατο θα βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους για τις πασχαλινές αγορές.

Η εφετινή εορταστική κίνηση ξεκίνησε ικανοποιητικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου που περιμένει να εξελιχθεί πολύ καλύτερα τη Μεγάλη εβδομάδα και να «ζεσταθεί» με το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

«Ο πασχαλινός τζίρος είναι ακόμη ένα στοίχημα για το σύνολο της αγοράς στην Αττική» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εφετινό δώρο του Πάσχα, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. «Είναι σύνηθες, η εορταστική αγορά να ”ζεσταίνεται” με την καταβολή του δώρου, οπότε και ξεκινά η, ”πιεστική χρονικά”, αναζήτηση του αγοραστικού κοινού για τις δέουσες αγορές των ημερών του Πάσχα. Η αγορά, πάντως, ευελπιστεί να απορροφήσει μεγάλο μέρος του δώρου του Πάσχα, υπολογίζοντας να ξεπεράσει τη συνήθη υποτονική κίνηση των τελευταίων ετών και να ξεπεράσει τον περυσινό πασχαλινό τζίρο των 1,5 δισ. ευρώ» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο κ. Κορκίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.