Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Γιατί μειώθηκε η επιδότηση - Η δήλωση Σταϊκούρα - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Γιατί μειώθηκε η επιδότηση – Η δήλωση Σταϊκούρα

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, 865 χιλιάδες  συμπατριώτες μας υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Αύριο θα πιστωθεί, εάν έχουν δηλώσει IBAN, 190 εκατ. ευρώ από τα 300 εκατ. ευρώ που είναι συνολικά το επίδομα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε πως «έως αύριο το βράδυ θα έχουν πιστωθεί 700 εκατ. ευρώ στο πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες εξαιτίας της ακρίβειας».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι τα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:
  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Ποιοι πληρώνονται αύριο

Έως αύριο, 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους περσινούς δικαιούχους. Αυτό αφορά αυτούς που υπέβαλαν πέρυσι αίτηση για το επίδομα, πήραν  χρήματα και έχουν υποβάλει αίτηση και φέτος. Δηλαδή σε αυτούς θα δοθεί προκαταβολή που θα είναι ίση με το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει πέρυσι ακόμη και εάν δεν έχουν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης στην παρούσα φάση. Επίσης έως την παραπάνω ημερομηνία θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος. Συνεπώς εάν αυτοί έχουν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, τότε θα πάρουν επίδομα ίσο με αυτό που τους αναλογεί.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Γιατί μειώθηκε η επιδότηση

Επίσης ο υπουργός μίλησε και για την κρατική επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Έχουμε την παράταση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για ακόμη ένα τρίμηνο με 15 λεπτά και όχι 25 λεπτά όπως ήταν έως τώρα. Πράγματι είναι μειωμένη η επιδότηση επειδή έχουν μειωθεί και οι τιμές» σημείωσε.

Συνεπώς από τον Ιανουάριο του 2023 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή από 1,12 ευρώ το λίτρο που είναι η μέση τιμή του σήμερα, αναμένεται να ανέλθει σε 1,22 ευρώ το λίτρο με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.