Quantcast
Πλειστηριασμοί: Έρχεται νέα τροπολογία-Τι θα προβλέπει - enikonomia.gr
share

Πλειστηριασμοί: Έρχεται νέα τροπολογία-Τι θα προβλέπει

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία για τους πλειστηριασμούς των Fund αναμένεται να καταθέσει το προσεχές διάστημα στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,  μετά την απόφαση – σταθμό που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Άρειος  Πάγος εξέδωσε απόφαση που έλεγε ότι οι εταιρείες διαχείρισης δανείων, servicers δεν δικαιούνται να προχωρήσουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δανειοληπτών και αυτό γιατί δεν είναι οι πραγματικοί κάτοχοι των δανείων.

Για το θέμα αυτό μίλησε  σήμερα ο εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς στο Kontra Channel. Όπως είπε σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου λέει ότι ο νόμος του 2003 δεν δίνει ρητά την εξουσιοδότηση σε εταιρείες διαχείρισης να προχωρούν σε διεκδίκηση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι απόφαση δεν αναφέρει ότι τα Funds δεν μπορούν να κάνουν τους πλειστηριασμούς.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση για πλειστηριασμούς των Fund.  Η τροπολογία αυτή αναμένεται να έχει «πολλά ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς θα θεραπεύσει αναδρομικά  μια διαδικασία εγχώριων απαιτήσεων και εξουσιοδότησης  εταιρειών διαχείρισης», σημείωσε, ωστόσο την ίδια στιγμή  ξεκαθάρισε πως  «οι δανειολήπτες μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια σε κάθε περίπτωση. Εδώ το ζήτημα είναι τυπικό….  εάν αυτές οι εταιρείες διαχείρισης θα εξουσιοδοτούνται για  να κυνηγούν δικαστικά την είσπραξη των απαιτήσεων που έχουν πάρει τα funds από τις τράπεζες».

Ένα άλλο σημαντικό  ζήτημα είναι εάν τα funds θα φορολογούνται στην Ελλάδα, καθώς έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και εάν θα παίρνουν μόνο τα  κέρδη από τους πλειστηριασμούς, από τα προγράμματα “Ηρακλής”  ή από όλα τα υπόλοιπα προγράμματα εγγυήσεων, σημείωσε.

Για τους πλειστηριασμούς

Επίσης μίλησε και για τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Τα  funds δεν απαντούν στα αιτήματα των πολιτών, τόνισε, ωστόσο αυτά βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια για οφειλές της τάξεως των 20 χιλ. ευρώ , 30 χιλ.ευρώ  και μετά τα πωλούν  σε πολύ μεγαλύτερη αξία.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.