Quantcast
Πλειστηριασμοί: Ποιοι οφειλέτες και πώς μπορούν να τους αναβάλουν τουλάχιστον για 15 μήνες - enikonomia.gr
share

Πλειστηριασμοί: Ποιοι οφειλέτες και πώς μπορούν να τους αναβάλουν τουλάχιστον για 15 μήνες

δημοσιεύτηκε:

Τη δυνατότητα να αναβάλει τον πλειστηριασμό της κατοικίας τουλάχιστον για 15 μήνες  έχει συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών .

Αυτό αφορά κυρίως σε ευάλωτους οφειλέτες, δηλαδή όσοι έχουν:

Ετήσιο εισόδημα έως 7.000  ευρώ, + 3.500 ευρώ για κάθε μέλος.

Αξία ακίνητης περιουσίας έως 120.000 ευρώ, +15.000 ευρώ  για κάθε μέλος.

Τραπεζικές καταθέσεις έως 7.000 ευρώ, + 3.500 ευρώ για κάθε μέλος.

Πλειστηριασμός:  Πώς γίνεται η αναστολή

Οι ευάλωτοι οφειλέτες μπορούν να πετύχουν την αναστολή πλειστηριασμού έως και 15 μήνες εάν προχωρήσουν στην έκδοση βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη μέσω της πλατφόρμας www.keyd.gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet. Σημειώνεται ότι η βεβαίωση αυτή χορηγείται για το παραπάνω χρονικό διάστημα ανεξάρτητα από το εάν είναι ο πρώτος πλειστηριασμός ή εάν πρόκειται για συνέχιση του πλειστηριασμού.

Από τη στιγμή που γίνει η έκδοση αυτού του πιστοποιητικού θα πρέπει οι παραπάνω οφειλέτες αρχικά να το αποστείλουν στον συμβολαιογράφο που χειρίζεται τον πλειστηριασμό και μετά να το στείλουν στην τράπεζα ή στο fund ή στο servicers που χειρίζεται το δάνειο τους για να είναι καλυμμένοι και να έχουν λάβει όλοι γνώση. Με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τράπεζες και funds. Επίσης επισημαίνεται γίνεται και δεύτερη αναβολή πλειστηριασμού.

πλειστηριασμός

Όταν τεθεί σε λειτουργία αυτός ο Φορέας,  αναμένεται να μειωθεί το διάστημα για αναστολή πλειστηριασμών και δεν θα υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας ούτε για τους ευάλωτους οφειλέτες.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.