Quantcast
Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσετε μέχρι αύριο προς την Εφορία - enikonomia.gr
share

Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσετε μέχρι αύριο προς την Εφορία

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι αύριο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι μια σειρά από υποχρεώσεις προς την Εφορία προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις και επιπρόσθετες επιβαρύνσεις. Κάποιες από αυτές τις υποχρεώσεις είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ του φορολογικού έτους 2022

Αύριο εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της έκτης δόσης του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2022, ενώ η τελευταία θα πρέπει να  εξοφληθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2024. Η προθεσμία αυτή  αφορά τους πολίτες που δεν πλήρωσαν εφάπαξ τον φόρο. Επίσης η ίδια προθεσμία ισχύει και για την έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ του φορολογικού έτους 2022. Δηλαδή αυτή θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι αύριο, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί  έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.  Διευκρινίζεται πως εάν οι υπόχρεοι δεν πληρώσουν εγκαίρως τον φόρο, τότε θα έχουν κάποιες προσαυξήσεις για  εκπρόθεσμη καταβολή.

Δόσεις για ρυθμίσεις οφειλών και επιστροφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής

Οι  δόσεις που αφορούν σε ρυθμίσεις οφειλών και επιστροφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής θα πρέπει να πληρωθούν από τους υπόχρεους μέχρι αύριο.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις

Το 30% του εισοδήματος με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα ή e-banking θα πρέπει να καλύψουν μέχρι αύριο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι εισοδηματίες  προκειμένου να μην πληρώσουν πρόσθετο φόρο – πέναλτι 22% επί της διαφοράς των λιγότερων αποδείξεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.