Quantcast
Power Pass: Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από το "on" της πλατφόρμας - Ποιοι και πώς θα λάβουν την επιδότηση - enikonomia.gr
share

Power Pass: Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από το “on” της πλατφόρμας – Ποιοι και πώς θα λάβουν την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ώρες θα ανοίξει η πλατφόρμα του Power Pass για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος από 18 έως 600 ευρώ καθώς αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες δοκιμές από τους τεχνικούς, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θάνος Πετραλιάς στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου.

Ο κ. Πετραλιάς εξήγησε τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1η Ιουνίου. Όπως είπε όλος ο σχεδιασμός για το Power Pass έχει γίνει με βάση την ημερομηνία έκδοσης.

Τόνισε ότι επιδοτούνται όλοι οι  λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου έως και 31 Μαΐου και πρόσθεσε ότι το να γίνει επιδότηση βάσει της περιόδου κατανάλωσης είναι ανέφικτο γιατί οι μετρήσεις από τον ΑΔΜΗΕ, από κάθε πάροχο δεν γίνονται ανά ημερολογικό μήνα αλλά σε σπαστές ημέρες κάθε μήνα. Συν το ότι μπορεί να υπάρχουν αλλαγές κατοικίας μέσα σε έναν μήνα.

«Ο μόνος τρόπος λοιπόν ήταν να πάμε με την ημερομηνία έκδοσης. Ένας που βγαίνει ο λογαριασμός του τον Ιούνιο για τον Μάιο δεν θα πάρει για τον Μάιο επιδότηση αλλά ο λογαριασμός που βγήκε τον Δεκέμβριο για τον Νοέμβριο θα πάρει για τον Νοέμβριο. Αυτός που θα πάρει Νοέμβριο αντί για Μάιο είναι πιο ωφελημένος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετραλιάς και συμπλήρωσε:

«Οι έναντι λογαριασμοί από 6 Μαρτίου έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής άρα θα πληρωθούν για Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο οπότε θα πληρωθούν και με τον λογαριασμό έναντι που έχει βγει. Και εκκαθαριστικός να βγει τον Ιούνιο θα πληρώσουμε και τον έναντι που βγήκε τον Μάιο».

Ποιοι θα πάρουν την επιδότηση και οι λεπτομέρειες για την αίτηση

Εν συνεχεία, ο κ. Πετραλιάς έδωσε σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με το ποιοι δικαιούνται την επιδότηση και πώς πρέπει να γίνει η αίτηση στην πλατφόρμα.

«Στην περίπτωση που είναι σε άλλο όνομα ο λογαριασμός και σε άλλο το σπίτι, ο κ. Πετραλιάς είπε ότι «ένα μέλος από το νοικοκυριό θα δηλώνει την κάθε παροχή, την κύρια κατοικία. Αν κάνουν κοινή δήλωση, θα μπαίνει ο ένας από τους δύο συζύγους».

Τόνισε επίσης ότι η επιδότηση θα δοθεί αφού κλείσει η πλατφόρμα για να γίνει καταμερισμός με βάση τον αλγόριθμο.

«Αν την παροχή την έχει δηλώσει ένα πρόσωπο, είναι αυτός ο δικαιούχος. Αν ένα σπίτι (π.χ. πάνω- κάτω) είναι σε δύο ονόματα τότε κοιτάμε σε ποιον βγαίνει ο λογαριασμός. Αν δεν βγαίνει σε κανενός εκ των δύο το όνομα ο λογαριασμός και έχουν αιτηθεί για την επιδότηση και οι δύο θα την πάρουν δια δύο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Ε1 που χρησιμοποιείται είναι του 2020. Για όσους έχουν υποβάλει του 2021 θα χρησιμοποιηθεί του 2021. Αν κάποιος έχει φοιτητική κατοικία που μισθώνει ή αν είναι η πρώτη του δήλωση έχει υποχρέωση να υποβάλει τη δήλωση του 2021 πριν κάνει την αίτηση. Είναι σημαντικό να γίνει η αίτηση έως 30/6 γιατί αλλιώς θα πάνε πιο πίσω οι πληρωμές».

Κάποιος θα μπαίνει με τα διαπιστευτήρια του Taxisnet στην πλατφόρμα, θα γίνεται η αίτηση, θα αντλούνται τα στοιχεία της πρώτης κατοικίας, θα συμπληρώνει τα στοιχεία ή θα αλλάζει όσα έχουν αλλάξει. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο IBAN.

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.