Quantcast
Πρόεδρος ΡΑΑΕΥ: Έρχεται τον Μάιο ο ενεργειακός Τειρεσίας για τους κακοπληρωτές-Πώς θα λειτουργήσει - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος ΡΑΑΕΥ: Έρχεται τον Μάιο ο ενεργειακός Τειρεσίας για τους κακοπληρωτές-Πώς θα λειτουργήσει

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή του ενεργειακού  Τειρεσία για τους κακοπληρωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κλάδου Ενέργειας της ΡΑΑΕΥ Δημήτρης Φουρλάρηςμιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ” ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” ,«όταν τελειώσει η διαβούλευση για τον νέο Ενεργειακό Κώδικα σε 1 μήνα, από τον Μάιο θα υπάρξει και ενεργειακός ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. Δηλαδή θα μπορεί ο πάροχος να ζητήσει από τον διαχειριστή να του πει για την κατανάλωση ρεύματος του πελάτη που πάει να του έρθει…εάν έχει επισημανθεί άλλες φορές δηλαδή ότι είναι υπερήμερος στους λογαριασμούς του  ή εάν έχει πάρει εντολή της απενεργοποίησης του μετρητή».

Αυτό ισχύει για μικρά χρηματικά ποσά, συμπλήρωσε. «Όταν υπάρχει ένας καταναλωτής  που έχει μια ληξιπρόθεσμη οφειλή και φεύγει και πάει σε άλλον πάροχο τότε ο προηγούμενος πάροχος δικαιούται εντός 6 μηνών να τον επισημάνει στο πληροφοριακό σύστημα. Ο νέος πάροχος που θα πάρει αυτόν τον καταναλωτή θα κοιτάξει το  μητρώο του, το ιστορικό του και θα κρίνει με τα δικά του εμπορικά κριτήρια να τον  εντάξει στο δυναμικό του ως καταναλωτή. Και από εκεί πέρα εάν βρεθεί ο καταναλωτής και σε αυτόν τον πάροχο υπερήμερος, τον ειδοποιεί και του ζητάει διακανονισμό.  Εάν ο καταναλωτής αυτός δεχτεί τον διακανονισμό, τότε ο πάροχος  δεν τον επισημαίνει » τόνισε.

«Εάν δεν δεχτεί τον διακανονισμό ο καταναλωτής τότε ο πάροχος τον επισημαίνει στο σύστημα . Επίσης εάν ένας καταναλωτής είναι σε μία τρέχουσα σύμβαση, δηλαδή είναι σε έναν πάροχο και δεν φεύγει, δεν πάει να μεταπηδήσει στον επόμενο και έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, τότε εντός 10 ημερών του ζητάει ο πάροχος διακανονισμό. Αν δεν τον αποδεχτεί τον διακανονισμό ο καταναλωτής αυτός και παραμένει σε αυτή τη σύμβαση τότε μετά  20 μέρες  ο πάροχος μπορεί να δώσει εντολή απενεργοποίησης.  Αν όμως φύγει και πάει σε άλλο πάροχο, τον τρίτο  τότε δεν μπορεί να τον απενεργοποιήσει» είπε.

Και επεσήμανε πως « με αυτόν τον τρόπο  διατηρούμε το θεμελιώδες δικαίωμα του καταναλωτή να αλλάζει όποτε θέλει πάροχο, αλλά από την άλλη προσπαθούμε να μην διογκώσουμε  την καταχρηστική συμπεριφορά καταναλωτών που είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, να διογκώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, γιατί εν τέλει αυτά επιβαρύνουν τους ενεργειακούς  καταναλωτές».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.