Quantcast
Ρεύμα: Ρεκόρ πτώσης για την αυριανή τιμή της Ελλάδας - Θα κοπούν οι επιδοτήσεις; Η απάντηση Σκρέκα - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Ρεκόρ πτώσης για την αυριανή τιμή της Ελλάδας – Θα κοπούν οι επιδοτήσεις; Η απάντηση Σκρέκα

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών της Ελλάδας έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας  κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του επικαιροποιημένου ΕΣΕΚ.

Οι επιδοτήσεις αυτές θα καταργηθούν όταν οι ανταγωνιστικές χρεώσεις των προμηθευτών πέσουν στα επίπεδα των 0,15 λεπτών με 0,16 λεπτών ανά KWh, είπε. Επίσης ρωτήθηκε για το εάν η συζήτηση που έγινε στο Eurogroup για την κατάργηση των οριζόντιων επιδοτήσεων θα επηρεάσει και το ελληνικό μοντέλο. «Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξειδικευθεί η απόφαση αυτή», απάντησε ο κ. Σκρέκας.

Ρεύμα: Ρεκόρ πτώσης για την τιμή στην Ελλάδα

Σημαντική πτώση της τάξεως του 33% θα σημειώσει αύριο η τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα  https://euenergy.live η μέση τιμή ρεύματος στην Ελλάδα ανέρχεται αύριο στα 58,44 ευρώ από 77,72 που είναι σήμερα. Δηλαδή η τιμή του θα είναι μειωμένη κατά 19, 28 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως από το περασμένο Σάββατο, η τιμή του έχει μειωθεί κατά 75%, καθώς διαμορφώθηκε στα 58,44 ευρώ από τα 233,81 που ήταν προηγουμένως.

Επίσης επισημαίνεται πως το περασμένο καλοκαίρι, η τιμή του ρεύματος είχε αγγίξει τα 697 ευρώ με τη μέγιστη τιμή να  υπερβαίνει ενδοημερήσια τα 930 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η πτώση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μεγάλη συμμετοχή  των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην κάλυψη του φορτίου (70%) σε συνδυασμό με τη χαμηλή για την εποχή ζήτηση.

Η τιμή ρεύματος στην Ελλάδα

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η αυριανή τιμή ρεύματος στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες που καταγράφονται στην ΕΕ, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας  https://euenergy.live. Αναλυτικά:

Την χαμηλότερη τιμή ρεύματος θα έχουν αύριο η Ισπανία και η Πορτογαλία (34,51 ευρώ ανά μεγαβατώρα).  Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ρουμανία (53,98 ευρώ ανά μεγαβατώρα), η Ελλάδα  (με 58,44 ευρώ ανά μεγαβατώρα) και η Σερβία (64,59  ευρώ ανά μεγαβατώρα). Σημειώνεται πως οι περισσότερες χώρες  της ΕΕ θα έχουν αύριο τιμή ρεύματος  μεταξύ 133 ευρώ ανά μεγαβατώρα και 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.