Quantcast
Ρεύμα: Σήμερα η τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με τους παρόχους - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Σήμερα η τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με τους παρόχους

δημοσιεύτηκε:

Για το  θέμα της αλλαγής προμηθευτή ρεύματος  αλλά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον παλαιό πάροχο και στην Καθολική Υπηρεσία αναμένεται να συζητήσει σήμερα στις 11 π.μ  ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας  με τους παρόχους στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης.

Σημειώνεται ότι τους παρόχους τους προβληματίζει το νέο μοντέλο τιμολόγησης ρεύματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση  καθώς οι καταναλωτές αλλάζουν πάροχο και αφήνουν  ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΡΑΕ  έχει προτείνει να υπάρξει  εφαρμογή μιας βάσης δεδομένων που θα διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, τη “Debt Flagging” που θα διαχωρίζει τους “κόκκινους” από τους “πράσινους” πελάτες, όσους δηλαδή τηρούν ή διακανονίζουν και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα.

Στην ουσία αυτό που προτείνει η Αρχή είναι οι  προμηθευτές  να δίνουν εντολή απενεργοποίησης του μετρητή (διακοπή ρεύματος) πελατών τους  λόγω οφειλών  που θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη ενώ αυτοί που  τις τακτοποιούν να επισημαίνονται με «πράσινη» ένδειξη. Σημειώνεται ότι  αυτό το εφαρμόζουν και  και άλλες χώρες της ΕΕ

Ο ενεργειακός Τειρεσίας

Πάντως οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έναν ενεργειακό  “Τειρεσία” που θα καταγράφει τους καταναλωτές  που έχουν οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος και αυτό αναμένεται να λειτουργήσει κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου συστήματος κινητής τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία “Τηλεγνούς” όπου οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα για τους λογαριασμούς ρεύματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.