Quantcast
Ρεύμα: Τι είπε ο Σκυλακάκης για το νέο επίδομα θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Τι είπε ο Σκυλακάκης για το νέο επίδομα θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του νέου επιδόματος στους πολίτες που θα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου να ζεσταθούν το χειμώνα έδωσε σήμερα ο  υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του  ΣΚΑΪ. Δεν γίνεται επέκταση του επιδόματος θέρμανσης διευκρίνισε ο κ. Σκυλακάκης και ανέφερε πως οι πιο ενεργειακά ευάλωτοι το χειμώνα είναι αυτοί που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι  ευάλωτοι ενεργειακά πολίτες είναι εκείνοι που διαμένουν σε περιοχές της χώρας που είναι πολύ πιο κρύες από άλλες, σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως «εάν καίει κάποιος ξύλο ή πετρέλαιο, τότε καλύπτεται από το επίδομα θέρμανσης. Εάν δεν καίει ξύλο/πετρέλαιο/ φυσικό αέριο/ υγραέριο ή έχει τηλεθέρμανση -γιατί όλες αυτές οι μορφές καλύπτονται και χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό.. για παράδειγμα έχει αντλία θερμότητας σε μια περιοχή  ή με οποιαδήποτε άλλο τρόπο χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό, τότε αυτός σε μια περίοδο υψηλών τιμών είναι εξαιρετικά ευάλωτος με το προηγούμενο σύστημα. Διότι συμβαίνουν 2 δεινά:

  • Πρώτον πληρώνει αυτός πιο πολλά χρήματα διότι και οι επιδοτήσεις στο προηγούμενο σύστημα ήταν μέχρι κάποιες κιλοβατώρες.
  • Δεύτερον τον καλεί το σύστημα να κάνει εξοικονόμηση από τη θέρμανση. Όμως αυτό  είναι αρκετά δύσκολο γιατί οι άνθρωποι που θερμαίνονται με ηλεκτρικό κάνουν εξοικονόμηση ούτως ή άλλως  γιατί δεν καλύπτουν το σπίτι όλες τις ώρες (οι περισσότεροι) με εξαίρεση την αντλία θερμότητας που μπορεί να το κάνει κάποιος.

Συνεπώς είναι άνθρωποι που πιέζονται και που θα πιεστούν πολύ περισσότερο τους επόμενους μήνες εάν δεν κάνουμε μια τέτοια παρέμβαση. Αυτή είναι μια θεμελιώδης αλλαγή. Λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες»

Τέλος ρωτήθηκε εάν τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος  στο ρεύμα θα είναι τα ίδια με αυτά της θέρμανσης.  «Έχουμε τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις», απάντησε.

Επίδομα θέρμανσης: Τα υφιστάμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Υπενθυμίζεται πως τα υφιστάμενα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του  επιδόματος θέρμανσης είναι τα εξής:

  • Για τους άγαμους είναι έως και  16.000 ευρώ σε ετήσια βάση
  • Για τους έγγαμους είναι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ ανά παιδί
  • Για τις  μονογονεϊκές είναι έως  24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ ανά παιδί

Ως προς τα περιουσιακά κριτήρια, αυτά είναι:

  • Για τους άγαμους είναι  έως 200.000 ευρώ
  • Για τους έγγαμους – μονογονεϊκές οικογένειες  είναι ως 300.000 ευρώ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.