Quantcast
Σήμερα η καταβολή των μειωμένων συντάξεων Σεπτεμβρίου - enikonomia.gr
share

Σήμερα η καταβολή των μειωμένων συντάξεων Σεπτεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Μειωμένες κατά 2% οι κύριες και κατά 6% οι επικουρικές θα είναι, λόγω της παρακράτησης αυξημένων εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, οι συντάξεις Σεπτεμβρίου που θα αρχίσουν να καταβάλουν από σήμερα τα Ταμεία στα 2,6 εκατ. των συνταξιούχων. 

Η παρακράτηση των νέων ποσοστών των εισφορών θα γίνει για μεν τις κύριες συντάξεις επί του αρχικού μεικτού ποσού (πριν δηλαδή από τις άλλες κρατήσεις που γίνονται από το 2010) για δε τις επικουρικές στα καταβαλλόμενα ποσά (μετά την αφαίρεση των μειώσεων και πριν από τον υπολογισμό του φόρου), ενώ τα αναδρομικά των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου θα παρακρατηθούν, σε ισόποσες δόσεις, από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις καταβολής δύο κύριων και επικουρικών συντάξεων, θα παρακρατούνται οι σχετικές εισφορές από καθεμία χωριστά.

Χωρίς περικοπή θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μόνο τα μερίσματα που λαμβάνουν, επιπλέον της κύριας + επικουρικής σύνταξης, περίπου 380.000 συνταξιούχοι από τα Μετοχικά Ταμεία πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.