Quantcast
Στα σκαριά πρόγραμμα επιδότησης για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες - enikonomia.gr
share

Στα σκαριά πρόγραμμα επιδότησης για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ετοιμάζεται ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης και τοποθέτησης ηλιακών θερμοσιφώνων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ενταχθεί στο “Repair.eu”  και επεσήμανε πως ο ευρωπαϊκός εκσυγχρονισμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί, τότε εκεί θα ενταχθεί και η επιδότηση ηλιακών πάνελ και ηλιακών θερμοσιφώνων.

Τι ισχύει για όσους κλείσουν τη θέρμανση και θα έχουν μόνο τα κλιματιστικά

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα συμπεριληφθούν στις κατηγορίες για επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας όσοι κλείσουν τη θέρμανση και θα έχουν μόνο τα κλιματιστικά.

«Ό,τι ισχύει για την ηλεκτρική ενέργεια ήδη το έχουμε ανακοινώσει και θα το ανακοινώνουμε κάθε μήνα» απάντησε.

Για το πρόγραμμα που αφορά την τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών

Νωρίτερα ο κ Σκρέκας μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το πρόγραμμα που αφορά την τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ έχει ανοίξει για το πρόγραμμα επιδότησης  250 χιλ φωτοβολταϊκών τόνισε και πρόσθεσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι στον αέρα το πρόγραμμα.

Συνολικά 250 χιλ. νοικοκυριά (αγρότες και επαγγελματίες)  θα μπορούν να βάλουν τα φωτοβολταϊκά  στο σπίτι τους με απλή γνωστοποίηση. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις πρόσφατες  ανακοινώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός για το πρόγραμμα. Όπως είπε, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν 250 χιλιάδες  φωτοβολταϊκά, 150 χιλιάδες  φωτοβολταϊκά  θα είναι για για στέγες νοικοκυριών, τα 75 χιλιάδες θα είναι για αγρότες και 75 χιλιάδες  επαγγελματίες.

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.