Quantcast
Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 10 Δεκεμβρίου - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 10 Δεκεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εκτιμάται ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρχει η ΚΥΑ και στη συνέχεια έρχεται η υλοποίηση του μέτρου» τόνισε o υπουργός στο OPEN αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και πρόσθεσε πως η επιδότηση που ήδη υπάρχει και το επίδομα που έρχεται, αθροίζουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα  myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα “myΘέρμανση”. «Το επόμενο χρονικό διάστημα και θα τρέξει έως τις 15 Δεκεμβρίου»  απάντησε ο κ. Σταϊκούρας χωρίς ωστόσο να αναφέρει ακριβή ημερομηνία.

“Δεν είμαι σε θέση να σας πω πότε ακριβώς θα ανοίξει η πλατφόρμα”, είπε.

Επίδομα θέρμανσης: Για ποιους θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη

«Αυτή τη στιγμή είμαι σε θέση να σας πω ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα θα δημοσιευθεί. Το επόμενο στάδιο είναι η πλατφόρμα. Το τελευταίο στάδιο είναι η ημερομηνία καταβολής, τέλος του έτους – προκαταβολή φυσικά με βάση αυτούς που θα καταβάλουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη γι’ αυτούς που πήραν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου. Αυτοί θα πάρουν την περσινή βοήθεια έως τις 10 Δεκεμβρίου. Αυτές είναι αρχικές σκέψεις για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε»  σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.