Quantcast
Συμπληρωματική αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - enikonomia.gr
share

Συμπληρωματική αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα καταβληθεί η συμπληρωματική αποζημίωση ειδικού σκοπού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή. Η πληρωμή αφορά στους δικαιούχους που δεν έλαβαν  τη σχετική αποζημίωση με τις πρώτες πληρωμές, κατόπιν των επικαιροποιημένων στοιχείων για τις πληγείσες – επιλέξιμες επιχειρήσεις από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Επίσης επισημαίνεται πως στους παραπάνω θα δοθεί το συνολικό ποσό των  669.438,00 ευρώ.

Ποιους αφορά

Η καταβολή αφορά σε:

  • δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 και
  • δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των αυτοψιών να λαμβάνει επικαιροποιημένα στοιχεία για τις πληγείσες-επιλέξιμες επιχειρήσεις, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή της αποζημίωσης (αναδρομικά) για τους μήνες που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που έχουν στη φάση αυτή χαρακτηριστεί ως μη επιλέξιμες.
Οι πληρωμές των δικαιούχων εργαζομένων πραγματοποιούνται τμηματικά, ανάλογα με τη ροή στοιχείων από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.