Quantcast
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Λήγει σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου 2022 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων – εργοδοτών για την ένταξη του προσωπικού τους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Μάιο το οποίο αφορά στις επιχειρήσεις που έχουν μειωμένο κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών σε σχέση με το επίπεδο αναφοράς που έχει οριστεί ή ορίζεται εκ νέου σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος. Επίσης επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα εντάξουν το προσωπικό τους στο εν λόγω πρόγραμμα δεν  πρέπει να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται σε αυτό μόνο κατά την περίοδο επιδότησης.

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ:  Τι πρέπει να γνωρίζει ο εργοδότης

 εργαζόμενοι

Ο εργοδότης  έχει τη δυνατότητα να περιορίσει το χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσεως εργασίας.

Για το χρόνο που δεν εργάζεται ο εργαζόμενος, ο κρατικός προϋπολογισμός ενισχύει τον ίδιο τον εργαζόμενο, καλύπτοντας το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους) που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό..

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται και σε εποχιακά εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σε επιχειρήσεις -εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, εποχικής λειτουργίας

Στο πρόγραμμα υπάρχει ανώτατο πλαφόν στις μικτές αποδοχές του εργαζόμενου που μπορεί να ενταχθεί στον μηχανισμό. Το πλαφόν έχει οριστεί στα 6.500 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως ο ανώτατος ονομαστικός μισθός που θα μπορεί να δηλωθεί στο πρόγραμμα δεν θα υπερβαίνει τις 6.500 ευρώ. Το ανώτατο όριο του μισθού που μπορεί να δηλωθεί βάζει αυτόματα πλαφόν και στην οικονομική ενίσχυση του κράτους. Έτσι το ανώτατο όριο της κρατικής ενίσχυσης για το μισθό καθορίζεται στα 1.950 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.