Quantcast
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν - Τι ισχύει για το επίδομα προσωπικής διαφοράς - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν – Τι ισχύει για το επίδομα προσωπικής διαφοράς

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου στους ασφαλισμένους. Δηλαδή θα πληρωθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών και του Δημοσίου αλλά και όσοι δεν έλαβαν την κύρια και την επικουρική σύνταξη για τον μήνα Νοέμβριο.  Υπενθυμίζεται πως η καταβολή των συντάξεων άρχισε στις 26 Νοεμβρίου. 

Ασφαλισμένοι που έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να μην λάβουν τη σύνταξη τους λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Έως τις 22 Δεκεμβρίου η πληρωμή του

Έως τις 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να χορηγήσει ο e-ΕΦΚΑ το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 100 ευρώ – 200 ευρώ σε 742.772 συνταξιούχους. Το επίδομα αυτό θα δοθεί εφάπαξ  σε εκείνους που έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ και η σύνταξη ή το άθροισμα της κύριας σύνταξης προ φόρου είναι μέχρι 1.600 ευρώ σε μηνιαία βάση. Σημειώνεται δε πως το επίδομα  αυτό θα  είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση. . Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος είναι τα εξής:

  • Ενίσχυση 200 ευρώ θα δοθεί στους ασφαλισμένους που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ
  • Ενίσχυση 150 ευρώ καταβληθεί σε ασφαλισμένους που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1100 ευρώ
  • Ενίσχυση 100 ευρώ θα πάρουν οι ασφαλισμένοι που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1100,1 έως 1600 ευρώ.

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Από τις 27 Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου. Αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις ΟΠΣ – ΕΦΚΑ  στους ασφαλισμένους  (μισθωτούς και μη μισθωτούς) από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016) .Αλλά την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι συντάξεις από τους  ΟΑΕΕ, τον  ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη μισθωτούς).
  • Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 θα πληρώσουν το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το Δημόσιο τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2023. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι συντάξεις των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) αλλά και οι  προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.