Quantcast
Συντάξεις Μαρτίου και αναδρομικά: Αρχίζει αύριο η καταβολή τους - Αναλυτικά τα ποσά - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Μαρτίου και αναδρομικά: Αρχίζει αύριο η καταβολή τους – Αναλυτικά τα ποσά

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου αρχίζει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαρτίου στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:

  • Οι τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβάλουν αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το ποσό των 554,1 εκατ. ευρώ σε 933.000 ασφαλισμένους για κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου.
  • Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου θα  δοθούν 790 εκατ. ευρώ σε 1.525.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Τη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Το ποσό αυτό αφορά αφενός στην καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8, αφετέρου στο ποσό που αντιστοιχεί στις αυξήσεις των συντάξεων για το μήνα Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους (περί τους 2.530.000)

Την περίοδο 20-24 θα καταβληθούν 16,5 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Τέλος, θα καταβληθούν 11,9 εκατ. ευρώ σε 31.075 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Αναδρομικά: Δείτε πόσα χρήματα θα πάρετε

Οι συντάξεις αυτές περιλαμβάνουν και αναδρομικά. Πρόκειται για το ποσό που αντιστοιχεί στην αύξηση ύψους 7,75% για τον μήνα Ιανουάριο που δεν έχει πληρωθεί. Όσοι είδαν αύξηση στη σύνταξη τους στα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να υπολογίζουν πως η αύξηση που πήραν τώρα, θα είναι διπλή στο τέλος Φεβρουαρίου. Δηλαδή αυτό στην πράξη σημαίνει το εξής:

  • Κάποιος που έχει λάβει αύξηση 15 ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου, τον Φεβρουάριο η αύξηση θα είναι συν 30 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου.
  • Κάποιος που έχει λάβει αύξηση 30 ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου, τον Φεβρουάριο θα πάρει συν 60 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου.
  • Κάποιος που έχει λάβει αύξηση 40 ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου, τον Φεβρουάριο θα πάρει συν 80 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου.
  • Κάποιος που έχει λάβει αύξηση 60 ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου, τον Φεβρουάριο θα πάρει συν 120 ευρώ από το ποσό του περασμένου Δεκεμβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.