Quantcast
Συντάξεις: Ποιοι θα πληρωθούν αύριο – Οι αλλαγές που φέρνει το νέο σύστημα πληρωμών - enikonomia.gr
share

Συντάξεις: Ποιοι θα πληρωθούν αύριο – Οι αλλαγές που φέρνει το νέο σύστημα πληρωμών

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ 1,12 δισ. ευρώ για 1.739.285 κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Άρα όσοι δεν είδαν την πληρωμή που περίμεναν είτε για την κύρια είτε για την επικουρική τους έως την περασμένη Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, θα πρέπει να δουν τα χρήματά τους στον τραπεζικό λογαριασμό το αργότερο το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι αλλαγές

Αλλαγές έφερε το νέο σύστημα πληρωμών που προβλέπει να καταβάλλονται στις 4 τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα πρώτα οι κύριες συντάξεις των  συνταξιούχων ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ (μη μισθωτοί) καθώς και των συνταξιούχων ΕΦΚΑ που αποχώρησαν από 1/1/2017 και μετά ανεξαρτήτως ταμείου.

Ακολούθως οι κύριες συντάξεις για τους συνταξιούχους από ταμεία μισθωτών προερχόμενων δηλαδή από ΙΚΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ και άλλα ταμεία, πληρώνονται την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα.

Για τις συντάξεις Νοεμβρίου οι μη μισθωτοί συνταξιούχοι πληρώθηκαν από τις 26 Οκτωβρίου και οι μισθωτοί θα πληρωθούν στις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις Νοεμβρίου, οι συνταξιούχοι των πρώην Ταμείων μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, καθώς και οι νέοι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ, από 1.1.2017, πληρώνονταν τις κύριες και τις επικουρικές τους συντάξεις την ίδια ημέρα, στις 26/10/2023, ενώ οι δικαιούχοι των πρώην Ταμείων μισθωτών που πληρώνονται τις κύριες συντάξεις τους στις 30/10/2023, έχουν προπληρωθεί από τις 26/10/2023 τις επικουρικές τους συντάξεις.

Οι δε συνταξιούχοι του Δημοσίου πληρώνονται στις 30 Οκτωβρίου τις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις μαζί. Ωστόσο τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ενδέχεται να μην πληρωθούν κάποιοι συνταξιούχοι που διατηρούν λογαριασμούς στην τράπεζα Πειραιώς λόγω πανελλαδικής απεργίας, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται να υπάρξουν «αρρυθμίες» στην καταβολή.

Τι θα γίνει με τις πληρωμές των συντάξεων Δεκεμβρίου

Με την ίδια σειρά θα γίνουν και οι πληρωμές των συντάξεων Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι στις 27 Νοεμβρίου θα πληρωθούν την κύρια και επικουρική σύνταξη οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΦΚΑ μετά την 1/1/2017 και την επικουρική οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων πλην Δημοσίου.

Στις 29 Νοεμβρίου  θα πληρωθούν την κύρια σύνταξη οι συνταξιούχοι από ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, κ.ά.) και μαζί θα πληρωθούν οι επικουρικές στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.