Quantcast
Θερινές εκπτώσεις: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή - enikonomia.gr
share

Θερινές εκπτώσεις: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή,19 Ιουλίου του 2020 τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ έως τις 6 μ.μ. την Κυριακή. Ωστόσο, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα εφαρμόζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ έως τις 8 μ.μ. Σημειώνεται ότι ορισμένα σούπερ μάρκετ δεν θα ανοίξουν τις Κυριακές καθώς θεωρούν ότι αυτή η ημέρα είναι αργία.
Μεταξύ άλλων οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές. Αναλυτικά:
-Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής. Δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση
-Η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται.
-Σε περίπτωση που υπάρξουν μειώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των προς πώληση ειδών, τότε επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης και θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
-Επιβάλλεται η αναγραφή του εύρους του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης (π.χ. από … % έως … %) σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.
-Σε κάθε άλλη περίπτωση πριν των προαναφερθέντων θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό
-Σε περίπτωση ελέγχου οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά και η αναγραφόμενη τιμή είναι σωστές, βάσει έκπτωσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.