Quantcast
Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με τους παρόχους ρεύματος - Τι θα συζητηθεί - enikonomia.gr
share

Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με τους παρόχους ρεύματος – Τι θα συζητηθεί

δημοσιεύτηκε:

Σε τηλεδιάσκεψη αναμένεται να καλέσει αύριο στις 11 π.μ. ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας τους παρόχους για  το θέμα της αλλαγής προμηθευτή ρεύματος και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον παλαιό πάροχο και στην Καθολική Υπηρεσία.

Πάντως ένα θέμα που απασχολεί τους παρόχους μετά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι ότι με την καθιέρωση του νέου μοντέλου τιμολόγησης υπάρχει ελεύθερη αλλαγή παρόχου  με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν εκτιναχθεί κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και να υπάρχει φόβος για περαιτέρω επιδείνωση.

Η πρόταση της ΡΑΕ

Την εφαρμογή μιας βάσης δεδομένων που θα διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, τη “Debt Flagging” η οποία θα μπορεί να διαχωρίζει τους “κόκκινους” από τους  “πράσινους”  πελάτες, όσους δηλαδή τηρούν ή διακανονίζουν και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έχει προτείνει η ΡΑΕ.

Δηλαδή αυτό που έχει προτείνει η Αρχή είναι εάν έχει παρέλθει άπρακτη και η δεύτερη κατά σειρά προθεσμία εξόφλησης λογαριασμού ρεύματος, τότε ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να δώσει στον διαχειριστή εντολή για την απενεργοποίηση του μετρητή φορτίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

 Τα σχέδια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τους  καταναλωτές με οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος

Τη σύσταση ενός ενεργειακού “Τειρεσία”  που θα καταγράφει τους καταναλωτές με οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος σχεδιάζουν οι  πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ενεργειακό  “τουρισμό” των κακοπληρωτών. Πάντως ο “Τειρεσίας” αναμένεται να λειτουργήσει κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου συστήματος κινητής τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία “Τηλεγνούς” όπου οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα για τους λογαριασμούς ρεύματος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.