Quantcast
Βενζινάδικο: Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τις αποδείξεις - Πώς διαμορφώνεται σήμερα η τιμή της βενζίνης - enikonomia.gr
share

Βενζινάδικο: Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τις αποδείξεις – Πώς διαμορφώνεται σήμερα η τιμή της βενζίνης

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα πρέπει οι οδηγοί ΙΧ να πετούν την απόδειξη που λαμβάνουν από τα βενζινάδικα. Ο λόγος είναι ότι εάν πέσουν θύμα κάποιου επιτήδειου και διαπιστώσουν πως είναι νοθευμένο το καύσιμο στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους, τότε μπορούν να κάνουν τη σχετική καταγγελία καλώντας στο 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ή στο 1517 του Σ.Δ.Ο.Ε. Μετά οι  παραπάνω φορείς θα ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει ο έλεγχος. Σημειώνεται δε πως σε καθεστώς ανώνυμης καταγγελίας ο καταγγέλλων δεν θα ενημερωθεί για την έκβαση του ελέγχου, αλλά σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει ενημέρωση.

Το νοθευμένο καύσιμο

Υπενθυμίζεται δε πως νοθευμένο καύσιμο θεωρείται σε αυτό που έχει γίνει πρόσμιξη με άλλο τύπο καυσίμου, διάφορες χημικές ενώσεις ή ακόμη και με νερό.  Επίσης ένα από τα πιο συχνά και επικίνδυνα είδη νοθείας είναι το τολουόλιο, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες και για τον κινητήρα των αυτοκινήτων καθώς  αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του μοτέρ, όπως είναι οι τσιμούχες, οι φλάτζες, τα σωληνάκια κ.λ.π.

Βενζίνη: Πώς διαμορφώνεται  σήμερα η τιμή της

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται σήμερα  στο 1,788 ευρώ το λίτρο, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της ΕΡΤ. « Η  τιμή της αμόλυβδης βενζίνης   είναι κολλημένη στα ίδια επίπεδα  ενώ σε σχέση με πέρυσι  παρατηρούμε πως μια πολύ μικρή μείωση » είπε ο αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Και εκτίμησε πως η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πολύ μικρές αυξομειώσεις μέχρι τέλος του χρόνου. Η τιμή της βενζίνης  είναι στα ίδια επίπεδα από την αρχή του 11  του προηγούμενου μηνός, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.