Quantcast
Βενζίνη: Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για την τιμή της - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για την τιμή της

δημοσιεύτηκε:

Δήλωση “βόμβα” του Προέδρου των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Συνδέσμου Αττικής, Νίκου Παπαγεωργίου για την τιμή της βενζίνης.

Εάν δεν υπάρξει κάποιο πολύ δυσάρεστο γεγονός, σίγουρα η τιμή της βενζίνης θα κυμαίνεται πάνω από τα επίπεδα των 2 ευρώ ανά λίτρο… οριακά πάνω από 2 ευρώ- γιατί ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη, εκτίμησε ο κ.  Παπαγεωργίου μιλώντας στον ΑΝΤ1.  Ωστόσο επεσήμανε πως «εάν συμβεί κάποιο γεγονός πιο σοβαρό, τότε θα  ξαναδούμε την τιμή της βενζίνης να είναι στα 2,20 ευρώ ανά λίτρο -ίσως και παραπάνω». Υπενθύμισε, δε, πως πριν από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στο 1,70 ευρώ το λίτρο, ενώ σταδιακά η τιμή της έφτασε στα 2 ευρώ όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, συμπλήρωσε.

«Η Ρωσία αναστέλλει τις εξαγωγές σε όλες τις χώρες πέραν από 2 με 3 κοντινές της χώρες που ανήκουν στο ρωσικό μπλοκ. Αυτά είναι γεγονότα που ωθούν τις τιμές προς τα πάνω» σημείωσε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο θέμα των καυσίμων.

Ποιες είναι οι προβλέψεις για τον χειμώνα

Επίσης ρωτήθηκε πώς θα κινηθεί η τιμή της βενζίνης  όλο τον χειμώνα. «Τόσο μακριά δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα η κατάσταση θα είναι αυτή γιατί δεν φαίνεται να γίνεται κάτι που μπορεί να την αλλάξει. Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, δεν υπάρχουν θετικά νέα για να ρίξουν διεθνώς τις τιμές» απάντησε. «Άρα και εμείς εδώ, στην Ελλάδα, που έχουμε ιδιαίτερα υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και ΦΠΑ προφανώς θα έχουμε την τιμή στην βενζίνη σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Γιατί το 1,20 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη σε αυτή την τιμή είναι φόροι. Ένας καταναλωτής που βάζει 50 ευρώ βενζίνη πληρώνει σχεδόν 30 ευρώ έμμεσους φόρους στο κράτος ,συμπλήρωσε.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης

Εκτίμησε επίσης πως η τιμή εκκίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι στις 15 Οκτωβρίου πάνω από το  1,45 ευρώ με βάση τα σημερινά δεδομένα. «Με 1,45  ευρώ και 1,50 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης- νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν παραγγελίες» είπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.