Quantcast
Βενζίνη: Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που η τιμή της μπορεί να ξεπεράσει τα 2 ευρώ - Η εξήγηση των πρατηριούχων - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που η τιμή της μπορεί να ξεπεράσει τα 2 ευρώ – Η εξήγηση των πρατηριούχων

δημοσιεύτηκε:

Για την τιμή της βενζίνης  μίλησε σήμερα ο πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου σε τηλεοπτική  εκπομπή της ΕΡΤ1.

«Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει μια αύξηση της τάξεως των 0,5 λεπτών το λίτρο με προσέγγιση τα 2 ευρώ στην αμόλυβδη βενζίνη. Να πούμε ότι ήδη σε κάποια μέρη νησιωτικών περιοχών η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει τα 2 ευρώ η και ίσως τα ξεπεράσει μέχρι τέλος της εβδομάδας. Αναμένουμε το ίδιο να συμβεί και στην ηπειρωτική χώρα πριν από την συνεκδρομή, την έξοδο από τις αστικές πόλεις λόγω του Πάσχα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι τα διυλισμένα προϊόντα των βενζινών και των πετρελαίων στο ταμπλό των χρηματιστηρίων δρουν ανεξέλεγκτα και οφείλεται στην κρίση που έχει επέλθει από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δηλαδή υπάρχει λόγος για αυτό που γίνεται», σημείωσε Παπαγεωργίου  και υπενθύμισε τις προβλέψεις που είχε κάνει προ μηνών για τα καύσιμα.

«Είχαμε πει πριν από περίπου 6 μήνες ότι τα καύσιμα δεν θα είναι ξανά φθηνά όσο θα υπάρχει εν εξελίξει  κάποιος πόλεμος στη γύρω περιοχή», είπε.

Τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Τα πρόσφατα στοιχεία του  Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδειξαν τα εξής:  Η μέση τιμή της βενζίνης των 95 οκτανίων διαμορφώθηκε την 1η Μαρτίου στα 1,897 ευρώ το λίτρο και την Δευτέρα 27 Μαρτίου ανέβηκε στα 1,900 ευρώ. Ενώ το diesel κίνησης ανήλθε στα 1,702 ευρώ το λίτρο και προχθές υποχώρησε στα 1,664 ευρώ το λίτρο.

  Για το θέμα της βενζίνης μίλησε στις 26 Μαρτίου και ο Αντιπρόεδρος πρατηριούχων  Γιώργος Ασμάτογλου στο Open.  «Eτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση το τελευταίο διάστημα  δεν μπορεί να προβλέψει κανείς εάν πράγματι για το επόμενο διάστημα  θα έχουμε αυξήσεις ή μειώσεις ».

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του OPEN, οι πρατηριούχοι έχουν διαπιστώσει  μείωση της κατανάλωσης της  βενζίνης κατά 35% λόγω των υψηλών τιμών και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.