Quantcast
Βενζίνη: Γιατί στην Κύπρο είναι πιο φθηνή από την Ελλάδα - Η εξήγηση της Ζάγκα - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Γιατί στην Κύπρο είναι πιο φθηνή από την Ελλάδα – Η εξήγηση της Ζάγκα

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος έχει πιο φθηνή βενζίνη από την Ελλάδα, εξήγησε σήμερα η πρόεδρος των πρατηριούχων Μαρία Ζάγκα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Η Κύπρος έχει 1,40 ευρώ το λίτρο βενζίνη και παρόλο που την προμηθεύεται από την Ελλάδα, στη χώρα μας αυτή είναι πιο ακριβή, τόνισε η κ. Ζάγκα και είπε πως αυτό συμβαίνει επειδή η πρώτη μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ και έτσι μπορεί και πωλεί την βενζίνη φθηνότερα στους καταναλωτές.

Επίσης υπενθύμισε πως «τους 2 τελευταίους μήνες η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει κατά 0,15 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κατά  0,24 ευρώ το λίτρο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν ανέβει και διεθνώς οι τιμές» και ανέφερε πως « είμαστε η 3η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την τιμή της βενζίνης…. πρώτη είναι η Ολλανδία και δεύτερη η Δανία ».

Σημειώνεται δε πως τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει πως η μέση τιμή της αμόλυβδης  βενζίνης στην Ελλάδα είναι στο 1,96 ευρώ το λίτρο, στην Ολλανδία  η αμόλυβδη κοστίζει κατά μέσο όρο στα 2.052 ευρώ το λίτρο  και στη Δανία στα 2.047 ευρώ το λίτρο 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Βενζίνη: Που έχει  φτάσει η τιμή της στα νησιά-Τα  τελευταία στοιχεία για την Αθήνα

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης  ξεπέρασε χθες τα 2 ευρώ το λίτρο σε πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων ακόμη και στην Αττική, ενώ στα νησιά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.
 Ρεπορτάζ του OPEN αναφέρει πως τα πρατήρια υγρών καυσίμων πωλούν τη  βενζίνη:
  • σε 2,45 ευρώ το λίτρο στη Μήλο 
  • στα 2, 369 ευρώ το λίτρο στη Πάτμο
  • στα 2,058 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα
  • στα 2, 099 ευρώ το λίτρο στην Θεσσαλονίκη
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Η τιμή της βενζίνης σε 2 νησιά της χώρας

Όπως μετέδωσε το  Mega, πρατήριο της Κω  πωλούσε την τιμή της αμόλυβδης στα 2,99 ευρώ το λίτρο, όπως κατέγραψε χθες το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων. Το πρόβλημα ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο  στην Κω καθώς και στη Ρόδο η τιμή της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης  ξεπέρασε τα 2 ευρώ καθώς ανήλθε στα 2,335 ευρώ το λίτρο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.