Quantcast
Βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα πέσουν την επόμενη εβδομάδα οι τιμές και γιατί - enikonomia.gr
share

Βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα πέσουν την επόμενη εβδομάδα οι τιμές και γιατί

δημοσιεύτηκε:

Πιο φθηνή θα είναι την επόμενη εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου σε τηλεοπτική της ΕΡΤ, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ενδέχεται να διαμορφωθεί περίπου στα 1,80 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας μπορεί να είναι και πιο κάτω από αυτό το ποσό.

Και συνέχισε λέγοντας ότι την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που θα πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι.

Σε ελεύθερη πτώση είναι τα καύσιμα καθώς είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποιο γεγονός παγκόσμιο που μπορεί να ωθήσει τις τιμές υγρών καυσίμων προς τα πάνω», πρόσθεσε.

Βενζίνη και πετρέλαιο: Που βρίσκονται σήμερα οι τιμές

Επανέλαβε δε πως « τα υγρά καύσιμα είναι πλέον σε ελεύθερη πτώση. Δηλαδή κάθε ημέρα υπάρχει μια μείωση σχεδόν 2 λεπτών. Από τα 2 ευρώ που ήταν η αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης τώρα οι τιμές τους έχουν πέσει περίπου στο 1,90 ευρώ.  Και το πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ που είχε ξεκινήσει να πωλείται, σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά είναι γύρω στο  ,17 ευρώ ».

«Η μέση τιμή πανελλαδικά στην βενζίνη είναι 1,94 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή λίγο κάτω από τα 2 ευρώ πωλείται η τιμή της βενζίνης στα νησιά των Κυκλάδων… στη  Κρήτη και σε κάποιες ορεινές περιοχές. Συνολικά όμως η μέση τιμή είναι στο 1,94 ευρώ το λίτρο με 1,95 ευρώ το λίτρο. Αντίστοιχα η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης πανελλαδικά  είναι στο 1,90 ευρώ και εκτιμούμε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφούν μειώσεις. Έτσι θα δούμε όλα τα καύσιμα να είναι πια κάτω από 1,90  ευρώ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.