Quantcast
Βενζίνη: Πού θα φτάσει η τιμή της τις επόμενες ημέρες - Τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Πού θα φτάσει η τιμή της τις επόμενες ημέρες – Τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Προβλέψεις για το πώς θα διαμορφωθεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης  τις επόμενες ημέρες έκανε ο  Γενικός Γραμματέας των Βενζινοπωλών Αττικής Απόστολος Καλατζόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Καλατζόπουλος η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης φαίνεται πως θα διαμορφωθεί τις επόμενες 2 ημέρες στα 2,035 ευρώ το λίτρο από 2,029 ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα. « Η πρόβλεψη της τιμολόγησης είναι ότι θα έχουμε άνοδο και τις δύο επόμενες ημέρες στην τιμή της βενζίνης. Δεν θα έχουμε όμως τόσο γερή άνοδο που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα .Θα αλλάξει μόνο το τέταρτο ψηφίο  από αυτά που έχουμε στο ταμπλό. Το κακό είναι ότι μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές τις τελευταίες ημέρες έχουμε συνέχεια άνοδο και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση .Το πού θα φτάσουμε κανείς δεν το ξέρει » σημείωσε μεταξύ άλλων . «Αλλά βλέπω ότι υπάρχει μια συνεχής άνοδο στην τιμή της βενζίνης  η οποία τις τελευταίες ημέρες δεν φαίνεται να είναι μεγάλη … επηρεάζει μόνο το τέταρτο ψηφίο τις άλλες φορές επηρεάζει το τρίτο το οποίο είναι πιο σημαντικό από το τέταρτο σαν ψηφίο και σαν νούμερο » επανέλαβε.

Το ισχύει για το πετρέλαιο θέρμανσης

Μίλησε δε και για το πετρέλαιο σενάριο  θέρμανσης.  Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης, σημείωσε και ανέφερε πως  «με τα σημερινά δεδομένα  η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ήταν κοντά στο 1,50 ευρώ .Περιμένουμε κάποια επιδότηση… εάν θα γίνει κάτι….εάν θα δώσει το κράτος .Αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα ».  Υπενθύμισε δε πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει στις  15 Οκτωβρίου. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, ο κόσμος  θα βρει ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος σε σχέση με πέρυσι  γιατί έκλεισε κοντά στο 1,30 ευρώ τόνισε και είπε πως  «εάν το κράτος δεν επέμβει στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, δεν νομίζω πως ο κόσμος θα το βρει πιο φθηνό φέτος. Αυτό εξαρτάται βέβαια από τον καιρό .Εάν  ο καιρός της Ελλάδας  θέλει να είναι καλός ο χειμώνας  τότε μπορεί πάλι  όλα τα πράγματα να είναι όλα καλά  ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Για το πετρέλαιο θέρμανσης μίλησε και ο πρόεδρος  πρατηριούχων  υγρών καυσίμων Νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης  σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.  Εάν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του  πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα ήταν περίπου  στο 1,50 ευρώ για το Ηράκλειο Κρήτης  διότι έχουμε και τα μεταφορικά και περίπου στο 1,45 ευρώ θα ήταν στην Αθήνα είπε ωστόσο επεσήμανε  πως  «στις 15 Οκτωβρίου θα ξέρουμε απόλυτα την τιμή και θα ενημερώσουμε το κόσμο το τι πετρέλαιο θέρμανσης θα παραλάβει  τη χειμερινή περίοδο ».

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.