Quantcast
Βενζίνη: Σε ποιες περιοχές θα εκτοξευθεί η τιμή της μετά το Πάσχα - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Σε ποιες περιοχές θα εκτοξευθεί η τιμή της μετά το Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, θα αυξηθεί περαιτέρω μετά το Πάσχα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

« Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει προσεγγίσει τα 2 ευρώ το λίτρο.  Συγκεκριμένα σήμερα ανέρχεται στο 1,94 ευρώ το λίτρο με 1,95 ευρώ το λίτρο. Αυτή είναι μέση τιμή πανελλαδικά .Προφανώς και απέχει πολύ λίγο από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης ωστόσο είναι αρκετά υψηλή η τιμή» είπε.

«Ένα μέσο αυτοκίνητο που χρειαζόταν κάποτε κατά  μέσο όρο 60 ευρώ με 70 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, σήμερα χρειάζεται 80 ευρώ  με 90 ευρώ. Δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό που είναι  κατά 15% υψηλότερο και αυτό επιβαρύνει προφανώς τα οικονομικά μιας οικογένειας που θέλει να φύγει αυτήν την έξοδο του Πάσχα .Από εκεί και πέρα τις επόμενες ημέρες  αναμένουμε μετά το Πάσχα μια αύξηση όσο η τιμή του πετρελαίου brent παραμένει υψηλή. Αυτήν την περίοδο μόνο το ευρώ είναι αυτό που ενθαρρυντικά κρατάει την τιμή της βενζίνης σε μια ισορροπία. Εάν σταματήσει και αυτό, τότε τις επόμενες ημέρες προφανώς και θα δούμε την τιμή της βενζίνης να ανεβαίνει» συμπλήρωσε.

Βενζίνη: Πότε θα αυξηθεί η τιμή της

Επίσης ρωτήθηκε πότε θα αυξηθεί η τιμή της βενζίνης. «Η εκτίμηση μου είναι ότι θα δούμε τις επόμενες ημέρες και στα μεγάλα αστικά κέντρα την τιμή της βενζίνης να φτάνει τα 2 ευρώ και να σπάει το ψυχολογικό φράγμα. Ήδη κάποιοι εκδρομείς το Πάσχα  εκεί που θα πάνε όταν θα πρέπει να επιστρέψουν ίσως να αναγκαστούν να πληρώσουν την τιμή της βενζίνης  2,10 ευρώ ή και 2, 2ο ευρώ στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές» απάντησε.

«Να διασφαλίσω στους καταναλωτές ότι με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για την  επιβολή πλαφόν από την έναρξη του πολέμου, αυτό έχει λυθεί: τα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν μπορούν  να κερδίσουν όσο θέλουν. Βέβαια, κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται στα 2 ελληνικά  διυλιστήρια. Από εκεί αγοράζουμε όλοι. Η τιμή είναι στάνταρ και για αυτό σε πολλές περιπτώσεις  παρατηρείται ίδια τιμή σε μεγάλους δρόμους στα πρατήρια υγρών καυσίμων .Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν την δυνατότητα  να αποθηκεύουν  μεγάλες ποσότητες-γιατί οικονομικά ο κλάδος αυτός έχει πληγεί .Και αυτό δεν μας δίνει την δυνατότητα την επόμενη ημέρα να αντέξουμε στην αύξηση της τιμής και εμείς να την  κρατάμε σε χαμηλά επίπεδα .Αγοράζουμε μέρα, παρά μέρα. » πρόσθεσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.