Quantcast
Βενζίνη: Σε ποιες περιοχές ξεπερνά η τιμή της τα 2,2 ευρώ το λίτρο - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Σε ποιες περιοχές ξεπερνά η τιμή της τα 2,2 ευρώ το λίτρο

δημοσιεύτηκε:

“Φωτιά” παίρνει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης τις τελευταίες ημέρες καθώς πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την πουλούν κοντά στα 2 ευρώ ενώ σε κάποιες περιοχές της Περιφέρειας έχει ξεπεράσει αρκετά τον αριθμό αυτόν.  Σε κάθε περίπτωση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων  του υπουργείου Ανάπτυξης  για την τιμή της βενζίνης.

Τα στοιχεία

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο πανελλήνιος σταθμισμένος μέσος όρος των τιμών της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανήλθε στα 1,905 ευρώ το λίτρο την Περασμένη Πέμπτη από 1,852 που ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου και στα 1,820 ευρώ που ήταν στην 1η Ιανουαρίου. Σε Αττική και Θεσσαλονίκη η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί πάνω από 5% τους τελευταίους  2 μήνες και διαμορφώνεται στο 1,870 ευρώ το λίτρο από 1,722 ευρώ το λίτρο που ήταν μέχρι πρότινος.

Για παράδειγμα: πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λεωφόρο Λαυρίου πουλάει την  βενζίνη στα  1,989 ευρώ το λίτρο ωστόσο στο κέντρο της Αθήνας η τιμή αγγίζει το 1,889 ευρώ.  Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Θεσσαλονίκη. Η τιμή της βενζίνης στα κεντρικά σημεία της συμπρωτεύουσας διαμορφώνεται στα 1,092 το λίτρο ενώ σε πρατήρια Σίνδου μπορεί να βρει κανείς  την αμόλυβδη βενζίνη στα 2,128 ευρώ.

Ενώ πιο “τσιμπημένες” είναι  οι τιμές της βενζίνης στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Βορειουανατολικού Αιγαίου καθώς βρίσκονται σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο. Στη Μύκονο οι τιμές της βενζίνης φτάνουν τα 2,205 ευρώ, στην Ικαρία τα 2,205 ευρώ το λίτρο  και στη Νίσυρο τα 2.320 ευρώ το λίτρο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.