Quantcast
Youth Pass: Την 1η Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι των 150 ευρώ - enikonomia.gr
share

Youth Pass: Την 1η Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι των 150 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Την 1η Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων του voucher, “Youth Pass” των 150 ευρώ στους πολίτες ηλικίας 18 και 19 ετών.  Το μέτρο αφορά σε όσους  συμπλήρωσαν είτε  το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από την 1 Ιανουαρίου 2023 έως και τις  31 Δεκεμβρίου 2023.

Συνεπώς μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι -δικαιούχοι για να πάρουν το Youth Pass θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

  • Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/youthpass με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet)
  • Για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) προκειμένου να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.
  • Μετά την είσοδό του στην Εφαρμογή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρίσουν στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας:  τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου,
  • Και εν συνεχεία θα πρέπει να επιλέξουν  το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Youth Pass και να αιτηθούν  την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Σημείωση: Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση θα πρέπει να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Εναλλακτικά η αίτηση για το Youth Pass μπορεί να υποβληθεί και μέσω ΚΕΠ. Δηλαδή η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου – δικαιούχου, καθώς και μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, βάσει του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή κατόπιν αυθεντικοποίησής του με χρήση των «Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης» της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 29810 ΕΞ 2020 (Β’ 4798) απόφαση του Υπουργού Επικρατείας. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα:

α) Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του φυσικού προσώπου,

β) τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και

γ) το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέγει το φυσικό πρόσωπο, και αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του Youth Pass μπορούν να καλέσουν στο Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2157518, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το voucher τα εξής:

Οι δικαιούχοι

Οι πολίτες που πήραν το 2023 το Youth Pass επειδή είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους το 2022 θα λάβουν και φέτος voucher ύψους 150 ευρώ χωρίς νέα αίτηση. Εάν όμως  ένας  νέος δεν υποβάλει την αίτησή για το Youth Pass όταν ήταν  18 ετών, τότε μπορεί να το κάνει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.  Υπενθυμίζεται πως για τη χορήγηση της ενίσχυσης δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Η χρήση

Οι δικαιούχοι του Youth Pass μπορούν να χρησιμοποιήσουν το voucher σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι πληρωμές

Παράλληλα επισημαίνεται πως οι καταβολές των voucher προγραμματίζονται για τα τέλη Μαΐου.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.