Quantcast
Αυτός είναι ο λόγος που δεν δόθηκε αύξηση 3% στις συντάξεις -Τι είπε ο Τσάπαλος για την εργασία των συνταξιούχων στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Αυτός είναι ο λόγος που δεν δόθηκε αύξηση 3% στις συντάξεις -Τι είπε ο Τσάπαλος για την εργασία των συνταξιούχων στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους  για τους οποίους δεν είδαν καθαρή αύξηση 3% στις συντάξεις Ιανουαρίου 2024 οι ασφαλισμένοι εξήγησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

«Είναι μικτές οι αποδοχές .Το 3% αύξηση δεν είναι καθαρό ποσοστό», απάντησε ο κ. Τσάπαλος και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα:  «Εάν έπαιρνε  κάποιος σύνταξη 1000 ευρώ δεν σημαίνει ότι με την αύξηση αυτή θα πάρει 1.030 ευρώ σύνταξη. Ο συνταξιούχος σε αυτή την περίπτωση θα πάρει λίγο λιγότερο από 30 ευρώ που του αναλογεί».

«Το 3% υπολογίζεται επί των μεικτών αποδοχών του συνταξιούχου. Επομένως  ο συνταξιούχος θα πρέπει να μην το υπολογίζει καθαρό 3%. Να μηντο προσθέτει δηλαδή στο καθαρό ποσό  που λαμβάνει, αλλά  στο σύνολο των μεικτών αποδοχών του. Και σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση οι συνταξιούχοι  για ποιο λόγο πήραν ακριβώς αυτό το ποσό της αύξησης», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα μπορούν οι συνταξιούχοι να εργάζονται και σε δημόσιες υπηρεσίες. «Σε θέση σύμβασης, συμβασιούχοι, θα μπορούν αλλά σε θέση μονίμου όχι», απάντησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.