Quantcast
Ζαχαράκη: Κάποιος που δεν δικαιούται επίδομα πρέπει να φύγει από τη λίστα - Τι είπε για το ενδεχόμενο αυξήσεων - enikonomia.gr
share

Ζαχαράκη: Κάποιος που δεν δικαιούται επίδομα πρέπει να φύγει από τη λίστα – Τι είπε για το ενδεχόμενο αυξήσεων

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα υπάρξει αύξηση και σε άλλα επιδόματα  πέραν του επιδόματος γέννησης ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΟPEN η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των επιδομάτων. Σας το λέω» απάντησε η κυρία Ζαχαράκη και ανέφερε πως «υπάρχει όμως δυνατότητα έτσι ώστε να αποδοθεί μεγαλύτερη δικαιοσύνη. Κάποιος που δεν το δικαιούται πρέπει να φύγει από τη λίστα των δικαιούχων. Γιατί αποστερεί τη δυνατότητα σε κάποιον άλλον άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Δηλαδή θα εκκαθαρίσει η λίστα με τη δήλωση των κομματιών των εισοδημάτων που δεν δηλώνονται .Άρα θα  υπάρξει περισσότερη δικαιοσύνη».

«Μια πολύ σημαντική εργασία που έχουμε να κάνουμε το επόμενο χρονικό  διάστημα είναι το κομμάτι των επιδομάτων και μια άλλη είναι το σχέδιο Εθνικής Δράσης για το δημογραφικό» είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν νέα επιδόματα. «Νέα επιδόματα δεν θα μπουν. Αλλά θυμίζω πως ήδη από 1/01/2024 έχουμε αυξημένο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το οποίο το αυξήσαμε από τον Δεκέμβριο όπως και την οικογενειακή παροχή για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αύξηση από τα χρόνια της κρίσης .Φέτος για πρώτη φορά δόθηκε αύξηση» απάντησε.

Δείτε  το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

 

Ποια επιδόματα έχουν αυξηθεί μέχρι στιγμής

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ανακοίνωσαν η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ στις 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί, στις 2.700 ευρώ για το δεύτερο παιδί, στις 3.000 ευρώ για το τρίτο παιδί και στις 3.500 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες. Η αύξηση του επιδόματος θα είναι αναδρομική για το 2023 και η καταβολή με τα νέα ποσά θα γίνει τον Απρίλιο σε δύο ισόποσες δόσεις, με την πρώτη από τον πρώτο μήνα γέννησης και η δεύτερο το πρώτο 5μηνο από τη γέννηση του παιδιού.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.