Quantcast
Πώς μια 14χρονη έγινε εκατομμυριούχος φτιάχνοντας...καραμέλες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πώς μια 14χρονη έγινε εκατομμυριούχος φτιάχνοντας…καραμέλες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Είναι μόλις 14 ετών και έχει δημιουργήσει μια «αυτοκρατορία» καραμελών. Ο λόγος για την Αλίνα Μορς (Alina Morse). Μια έφηβη η οποία αν εξαιρέσει κανείς ότι κατατάσσεται στην κατηγορία των πολυεκατομμυριούχων, έχει τις συνήθειες ενός παιδιού της ηλικίας της. Πηγαίνει σχολείο, της αρέσει ο χορός και ζει με τους γονείς της.

Η ιστορία της Μορς αρχίζει από ένα ταξίδι όταν ήταν επτά ετών. Ρώτησε τον πατέρα της αν θα μπορούσε να της αγοράσει ένα γλειφιτζούρι κι εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι οι καραμέλες θα χαλάσουν τα δόντια της. Και μπορεί να επέστρεψε σπίτι της με άδεια χέρια εκείνη την ημέρα, όμως, ήδη μια ιδέα είχε «καρφωθεί» στο μυαλό της.

«Οι καραμέλες άλλωστε έχουν τόσο ωραία γεύση. Γιατί βλάπτουν τα δόντια;» αναρωτήθηκε η μικρή. Και κάπου εκεί γεννήθηκε η ιδέα για τo προϊόν «Zollipop», όπως αναφέρει το fee.org.

Έτσι, αντί να χρησιμοποιήσει κανονική ζάχαρη για να φτιάξει τις καραμέλες της, για το «Zollipop» χρησιμοποιεί φυσικό γλυκαντικό. Έπειτα από πολύμηνες έρευνες, δοκιμές και παρακολούθηση πολλών βίντεο για να δημιουργηθεί η βάση της καραμέλας, τελικά η Μορς τα κατάφερε. Έφτιαξε μια καραμέλα χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, υγιεινή που έχει όμως υπέροχη γεύση και καθαρίζει τα δόντια.

Χρησιμοποιώντας τα 3.500 δολάρια που είχε αποταμιεύσει από δώρα γενεθλίων και εορτών και με τη βοήθεια του πατέρα της ίδρυσε μια εταιρεία και πούλησε 70.000 «Zollipops» τον πρώτο χρόνο.

Σήμερα το «Zollipop» είναι το τρίτο γλειφιτζούρι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Amazon. Πωλούνται σε περίπου 25.000 μεγάλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις στην Αμερική, μεταξύ των οποίων οι Whole Foods, Walmart κ.α.

Οι ετήσιες πωλήσεις καραμέλων άγγιξαν τα 6 εκατ. δολ. το 2018. Η Μορς έχει επτά υπαλλήλους και είναι εκατομμυριούχος και διάσημη. Πριν από λίγο καιρό έγινε πρωτοσέλιδο στο περιοδικό «Entrepreneur Magazine», ως η νεότερη επιχειρηματίας που έγινε εξώφυλλο ενώ προσκλήθηκε δύο φορές στον Λευκό Οίκο από την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, η Μορς έχει ήδη κατακτήσει το «αμερικανικό όνειρο».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή πληροφοριών: fees.org
Πηγή φωτό: zollipop.com/ fees.org
Πηγή βίντεο: zollipop.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.