Quantcast
Αχαΐα: Ασφαλίζουν δέντρα και καρπό ελιάς μετά τα κρούσματα κλοπής - enikonomia.gr
share

Αχαΐα: Ασφαλίζουν δέντρα και καρπό ελιάς μετά τα κρούσματα κλοπής

δημοσιεύτηκε:

Ασφαλίζουν δέντρα και καρπό ελιάς μετά τα κρούσματα κλοπής.  Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ελαιοπαραγωγοί και ιδιοκτήτες ελαιουργείων στην Αχαΐα απευθύνονται σε εταιρείες security και προσλαμβάνουν φύλακες κάνοντας περιπολίες οπλισμένοι. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συμμορίες κόβουν τα φορτωμένα κλαδιά ή ακόμη και ολόκληρα τα δέντρα.

Στην Ωλενία της Αχαΐας παρατηρήθηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα κλοπής. Τρία άτομα τα οποία μπήκαν σε χωράφια της Αχαΐας, περισυνέλλεξαν σχεδόν έναν τόνο καρπό, τον οποίο πούλησαν σε ελαιοτριβεία σε Χαϊκάλι και Ελαιοχώρι Αχαΐας για  περίπου 11.000 ευρώ. Συνελήφθησαν και αναμένεται να απολογηθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία επικεφαλής ήταν ένας 35χρονος Έλληνας, κάτοικος της περιοχής, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη του “συνεργείου” πέντε αλλοδαποί εργάτες.
Οι δυο συλληφθέντες Έλληνες υποστήριξαν ότι πληρώθηκαν μεροκάματο.

Ο 35χρονος φέρετε να είπε ότι ήταν θύμα και κατ’ εντολή τρίτου προσώπου πήγε να μαζέψει τις ελιές. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπής καρπού ή και ξυλείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.