Quantcast
Αχαΐα: Κινητοποιήσεις και μπλόκο αγροτών το απόγευμα - Τι ζητούν - enikonomia.gr
share

Αχαΐα: Κινητοποιήσεις και μπλόκο αγροτών το απόγευμα – Τι ζητούν

δημοσιεύτηκε:

Σε αγροτικές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα στις 5 μ.μ. οι παραγωγοί στην Αχαΐα. Όπως αναφέρει το pelop.gr ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» θα προχωρήσει σε μπλόκο στη γέφυρα Σελινούντα προκειμένου να  εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τις μειωμένες κρατικές επιδοτήσεις, την ακρίβεια αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

«Ξεκινάμε τις δράσεις μας με την κίνηση διαμαρτυρίας στη γέφυρα Σελινούντα και είμαστε μπροστά σε έναν κύκλο κινητοποιήσεων πανελλαδικού χαρακτήρα»  δήλωσε ο  πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ” Peloponnisos”.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας ζητούν οικονομική επιχορήγηση λόγω της μειωμένης παραγωγής στα πιο πολλά προϊόντα, λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, καθώς και επιχορήγηση για το ελαιόλαδο.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου μπαίνει -οσονούπω- κι αυτός στον «χορό» των κινητοποιήσεων. Με χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρεται σε μέτωπο μπλόκων, αν και προς το παρόν έχει προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις για να παρθούν αποφάσεις. Η πρώτη θα γίνει στο Φαρραί την Πέμπτη (25 Ιανουαρίου) στις 8 μ.μ και την επόμενη μέρα στο Σταυροδρόμι (8μ.μ.), προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να αποφασιστεί η μορφή διαμαρτυρίας. «Τώρα να συντονιστούμε με τους αγρότες της χώρας μας, που ξεσηκώνονται με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση» κατέληξε η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας Αλέκος Θανόπουλος  δήλωσε: «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια μέρα. Θα έχουμε γενική συνέλευση και στο τέλος της εβδομάδας θα πάρουμε αποφάσεις».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.