Quantcast
Αγροτικό πετρέλαιο: Μέσα στην εβδομάδα ο νόμος για την επιστροφή του φόρου-Τι είπε ο Βορίδης - enikonomia.gr
share

Αγροτικό πετρέλαιο: Μέσα στην εβδομάδα ο νόμος για την επιστροφή του φόρου-Τι είπε ο Βορίδης

δημοσιεύτηκε:

Mέσα στην εβδομάδα ενδέχεται να βγει ο νόμος για την επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 «για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου θα νομοθετήσουμε ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα το ζήτημα της προκαταβολής που έχουμε πει. Αυτό το είπαμε και θα γίνει».

 Εν συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει φθηνό πετρέλαιο για τους αγρότες που είναι το αίτημα τους. Όχι, δεν θα συμβεί αυτό, απάντησε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε «για να ξέρουμε τι είναι η συζήτηση για το φθηνό πετρέλαιο.. αυτό που συζητάμε είναι το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης είναι που αποτελεί πάντοτε το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης » τόνισε και ανέφερε πως  «ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οφειλόταν. Έγινε παρέμβαση του Πρωθυπουργού και είπε 83 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. .αυτό μέχρι πέρυσι γινόταν απολογιστικά. Αυτό σημαίνει πως ο αγρότης έκανε τη δαπάνη και εν συνεχεία πήγαινε και εισέπραττε το ποσό αυτό. Τώρα το μισό από αυτό το ποσό, το 50% θα είναι προκαταβολικά. Και φτιάχνεται ένας μηχανισμός για αυτό».

«Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός είναι ότι αυτό το μέτρο δηλαδή των 83 εκατ. ευρώ δημοσιονομικά επεκτείνεται και στο 2025. Με την δημοσιονομική επιφύλαξη -γιατί αυτό το τόνισε ο Πρωθυπουργός – είπε  θα δει το δημοσιονομικό κόστος και τι αντέχει και θα  δούμε έναν δικαιότερο και αποτελεσματικότερο μηχανισμό μόνιμης κατανομής» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.