Quantcast
Αυγενάκης: Οι νέοι αγρότες αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής του ΥΠΑΑΤ - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης: Οι νέοι αγρότες αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής του ΥΠΑΑΤ

δημοσιεύτηκε:

Οι νέοι αγρότες αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής του Υπουργείου τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), Νίκο Παυλονάσιο.

Όπως επισήμανε, στόχος της πολιτικής του ΥΠΑΑΤ είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας του πρωτογενούς τομέα και υπογράμμισε πως σχεδιάζεται η δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων σε κάθε Επιμελητήριο στα οποία θα μπορούν να εγγραφούν οι αγρότες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα, που αφορούν την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των νέων αγροτών, τη δυνατότητα εύρεσης εκτάσεων γης, θέματα ασφάλισής τους, τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της εργασίας τους αλλά και την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων τους.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις εξήγγειλε την αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027, ενώ περίπου 14.000 νέοι αγρότες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών ύψους 527 εκ. ευρώ.

«Εξοικονομήσαμε τους απαραίτητους πόρους και εντάσσουμε όλους τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών. Στην πράξη λοιπόν 2.096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα, με ποσό ύψους 77 εκατ. ευρώ»

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.