Quantcast
"Δυναμώνουν" τις κινητοποιήσεις οι αγρότες - Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το αγροτικό πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

“Δυναμώνουν” τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το αγροτικό πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι αγρότες της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ τα τρακτέρ των αγροτών αναμένεται να φτάσουν στον Πλατύκαμπο και θα παραμείνει το μπλόκο στο Δερβένι. Επίσης στις 10 π.μ οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον Κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία. Η κορύφωση των κινητοποιήσεων για τους αγρότες θα γίνει την Πέμπτη στην έκθεση “Agrotica” . Πάντως στην Θεσσαλονίκη οι αγρότες θέλουν να συζητήσουν δια ζώσης τα αιτήματα τους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών  και τι εξετάζει η κυβέρνηση

Μερικά από τα αιτήματα των αγροτών είναι μεταξύ άλλων να επιλυθεί το θέμα του υψηλού κόστους παραγωγής, δηλαδή στην ενέργεια, στο πετρέλαιο, στα φυτοφάρμακα και στα νερά. Επίσης τα εργατικά χέρια είναι πολύ ακριβά γιατί υπάρχει έλλειψη σε αυτά. Και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αλλά και πανευρωπαϊκό. Μάλιστα σύμφωνα με το MEGA, η κυβέρνηση φαίνεται πως συζητάει τον τρόπο που θα επιδοτήσει το αγροτικό πετρέλαιο.

Μάλιστα οι αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρισμένα χωράφια πρέπει να βγάλουν τη χρονιά τους  και σε άλλες περιοχές έχει ανέβει το κόστος παραγωγής. Ωστόσο στην Ευρώπη πολλές κατηγορίες αγροτών ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί το τι θα γίνει με το θέμα των αγροτών. Οι αγρότες θα μιλήσουν σήμερα με τον αρμόδιο υπουργό  και ο  Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κάποιες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Tι λένε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι 

Αγρότες  και κτηνοτρόφοι μιλούν στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ για το οικονομικό αδιέξοδο. «Εδώ και 4 χρόνια δουλεύω και δεν φέρνω λεφτά στο σπίτι μου» είπε ο βαμβακοπαραγωγός  από το Νέο Ικόνιο Καρδίτσας, Αντώνης Καρασάββας και πρόσθεσε «απλά δουλεύουμε για να πληρώσουμε τον γεωπόνο, να πληρώσουμε τη ΔΕΗ, να πληρώσουμε τα γενικά έξοδα του βαμβακιού».

«Για ένα μπιτόνι πετρέλαιο 20 λίτρων θέλεις σήμερα 35 ευρώ από 12 ευρώ που πληρώναμε. Το ρεύμα είναι απλησίαστο… έχει ανέβει 150% με 200%» σημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κοσκινά Καρδίτσας, Αποστόλης Κωστόπουλος.

Οι παραγωγοί έχουν όμως να διαχειριστούν και τις συνέπειες από την έξαρση ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων. «Όταν κάποιος μπορεί να βρει πιο φθηνό γάλα στο εξωτερικό για ποιο λόγο να θέλει να πληρώσει το δικό μου γάλα που εγώ έχω ένα κόστος παραγωγής μεγαλύτερο από εκεί που το παίρνει π.χ. από Ιταλία και Βουλγαρία» είπε  ο αγρότης – κτηνοτρόφος από το Νέο Ικόνιο Καρδίτσας, Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.