Quantcast
ΕΛΓΑ: Τι θα περιλαμβάνουν οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ρόδο - Οι Δηλώσεις Λυκουρέντζου - enikonomia.gr
share

ΕΛΓΑ: Τι θα περιλαμβάνουν οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ρόδο – Οι Δηλώσεις Λυκουρέντζου

δημοσιεύτηκε:

Τις ενέργειες του ΕΛΓΑ για την στήριξη των πυρόπληκτων στην Ρόδο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος συνοδεύει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στην περιοδεία του στο νησί, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι όταν ο κ. Αυγενάκης ανέλαβε το υπουργείο, συγκάλεσε σύσκεψη για το στρατηγικό σχεδιασμό και την οργάνωση του ΕΛΓΑ και του υπουργείου απέναντι στις προκλήσεις που αναμένονταν και καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για τα αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα.

«Γι’ αυτό το λόγο μεγιστοποιήσαμε την αποτελεσματικότητα του οργανισμού και σπεύδουμε εγκαίρως στο πεδίο. Χρησιμοποιούμε τα τεχνολογικά μέσα με την αξιοποίηση δορυφορικών εικόνων τις οποίες μας διαθέτει η Πολιτική Προστασία και μαζί με τα συνεργεία που ήταν από την τρίτη μέρα εδώ και τις οριοθετήσεις και επισημάνσεις που έκαναν, είμαστε σε θέση να πούμε ότι σε συντομότερο χρονικό διάστημα από εκείνο των πυρκαγιών του 2021 και του 2022 θα παραδώσουμε το ψηφιακό αρχείο των δικαιούχων από τον ΕΛΓΑ στην κυβερνητική επιτροπή κρατικής αρωγής. Στην συνέχεια -αφού το υπουργείο Οικονομικών αποστείλει στην Τράπεζα της Ελλάδος το απαιτούμενο κεφάλαιο για την πληρωμή προκαταβολών- ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με τον υπουργό θα αποστείλουν το αρχείο στις τράπεζες όπου βρίσκονται οι λογαριασμοί των παραγωγών για να πληρωθούν», είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο ίδιος εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τόνισε ότι στις αποζημιώσεις περιλαμβάνονται περιπτώσεις υποδομών εξοπλισμού, αποθήκες, υποστατικά κ.λπ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.