Quantcast
Ενδιαφέρον για κρητικά προϊόντα, από κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το νησί - enikonomia.gr
share

Ενδιαφέρον για κρητικά προϊόντα, από κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το νησί

δημοσιεύτηκε:

Κινεζική αντιπροσωπεία της επαρχίας Χουμπέι που επισκέφθηκε σήμερα την περιφέρεια Κρήτης εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα, καθώς και για έλευση Κινέζων τουριστών.

Την αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη της επαρχίας Χουμπέι, Ξου Κεζέν, υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και οι αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Θεανώ Βρέντζου και Βιργινία Μανασάκη.

Στη συνάντηση ο κ. Ξου Κεζέν εξέφρασε το θαυμασμό του για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης και εκτίμησε ότι την επόμενη δεκαετία θα υπάρξει ραγδαία αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι η αντιπροσωπεία εκδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για το λάδι και το κρασί «και αυτό που μας ενδιαφέρει επίσης είναι ότι μπορεί να υπάρξει θετικότερη εξέλιξη σε σχέση με την αύξηση του τουρισμού από την Κίνα στην Κρήτη». Ακόμη σημείωσε ότι υπάρχει στενή και συνεχής συνεργασία με την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα, τονίζοντας ότι αυτό που επιζητούμε είναι να δούμε μεγαλύτερες εξαγωγές κρητικών προϊόντων στη κινεζική αγορά.

«Μας ενδιαφέρουν οι εισαγωγές κρητικών προϊόντων και κυρίως ελαιολάδου και κρασιού για τα οποία φημίζεται η Κρήτη» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Κινέζων επιχειρηματιών Γουέν Ζενγκ. Επίσης είπε ότι τους ενδιαφέρει ο τουρισμός, και κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπατριώτες μας τα επόμενα χρόνια θα προτιμήσουν για διακοπές την Ελλάδα και την Κρήτη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.