Quantcast
Επιμελητήρια: Νέο ηλεκτρονικό μητρώο για αγρότες - enikonomia.gr
share

Επιμελητήρια: Νέο ηλεκτρονικό μητρώο για αγρότες

δημοσιεύτηκε:

Νέο ηλεκτρονικό μητρώο για αγρότες στα Επιμελητήρια. Πρόκειται για το νέο άρθρο που προστέθηκε στο νέο νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» και το οποίο αναφέρει τα εξής:

Για την Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης, προβλέπεται η δυνατότητα ανάθεσης στα επιμελητήρια, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της σύστασης Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Το μητρώο ενημερώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διασυνδέεται ηλεκτρονικά με το αντίστοιχο μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, το οποίο τηρείται από το 2011 στο ίδιο Υπουργείο, με όλες τις απαραίτητες αλφαριθμητικές και χαρτογραφικές πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η λειτουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και πλούσιου σε πληροφορίες μητρώου αγροτών, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη όσμωση των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοπαραγωγών με τις περιφέρειες.

Το άρθρο

Αναλυτικά το άρθρο 53 που φέρει τον τίτλο “Σύσταση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών – Εξουσιοδοτική διάταξη” αναφέρει τα εξής:

«1. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δύναται να ανατίθεται στα Επιμελητήρια, μετά από σύμφωνη γνώμη αυτών, η σύσταση, λειτουργία και διαχείριση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών, με σκοπό την καταγραφή όλων των επαγγελματιών αγροτών και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, προς τον σκοπό υποστήριξης της χάραξης της αγροτικής πολιτικής της χώρας. Το μητρώο υλοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους συναρμόδιους φορείς. Το μητρώο αγροτών διασυνδέεται με το αντίστοιχο μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η διαχειριστική δαπάνη, που προκύπτει από τη σύσταση του Μητρώου, βαρύνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζονται:

α) το αντικείμενο του Μητρώου,

β) οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του,

γ) οι προϋποθέσεις εγγραφής στο Μητρώο φυσικών και νομικών προσώπων και,

δ) η αρμόδια υπηρεσία του οικείου επιμελητηρίου για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Μητρώου.».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.