Quantcast
Καρδίτσα - "Ιανός": Δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημιώσεις 300 αγρότες - Τι έχει συμβεί - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Καρδίτσα – “Ιανός”: Δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημιώσεις 300 αγρότες – Τι έχει συμβεί – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν έχει καταβληθεί ακόμα η αποζημίωση σε περισσότερους από 300 δικαιούχους αγρότες ορισμένων περιοχών της Καρδίτσας που υπέστησαν καταστροφές στις αρχές Φθινοπώρου από την κακοκαιρία του «Ιανού», όπως γνωστοποίησε ο αγρότης παραγωγός Καρδίτσας, Γιώργος Παπαζήσης μιλώντας στο MEGA.
Όπως είπε ο κ. Παπαζήσης σχετικά με την καταβολή της αποζημίωσης, δεν έχουμε πάρει ” τίποτα ακόμη. Καμία προκαταβολή δεν έχουμε πάρει” Και συνέχισε λέγοντας ότι στις περιοχές της Καρδίτσας στη Παπαράντζα, στη Τζαμπόχα και στον Μαύρικα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα αγροτών που δεν έχει πάρει καθόλου προκαταβολή αποζημιώσεων.
” Σε αυτές τις περιοχές που έχω αναφερθεί” η αποζημίωση αφορά “γύρω στα 5 χιλιάδες στρέμματα “και δεν την έχουν λάβει ” πάνω από 200-300 άτομα. Ενώ μια μεγάλη μερίδα αγροτών έχουν αποζημιωθεί σε άλλες περιοχές που έγιναν οι εκτιμήσεις δια μέσου δορυφόρου”, σημείωσε μεταξύ άλλων. Σε ερώτηση εάν ήρθαν οι αρμόδιοι για να καταγράψουν τη ζημιές στις παραπάνω περιοχές προκειμένου να καταβληθεί η σχετική αποζημίωση στους δικαιούχους αγρότες είπε ” Ήρθαν, εδώ και ένα μήνα έκαναν καταγραφή των ζημιών” αλλά δεν έχουν λάβει οι συγκεκριμένες περιοχές που έχω αναφέρει προκαταβολή. Σε ερώτηση γιατί σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν δοθεί τα χρήματα απάντησε “μας λένε ότι οι άλλες περιοχές ελέγχθηκαν δορυφορικά και σε εμάς υπήρχε αστοχία δορυφόρου” .
Και πρόσθεσε ότι στην περιοχή της Καρδίτσας που διαμένω την έχει τσεκάρει ο δορυφόρος ” αλλά την ημέρα που πέρασε ο δορυφόρος δεν υπήρχαν τα νερά σε εμάς. Οι καταστροφές όμως φαίνονταν, το νερό δεν φαινόταν από το δορυφόρο, είχε στραγγίσει. Η αστοχία του δορυφόρου ήταν ότι δεν ήταν τα νερά στα χωράφια μας μέσα. Δεν υπήρχε νερό όταν πέρασε ο δορυφόρος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το ότι το αρμόδιο υπουργείο είπε ότι θα δοθεί σε φάσεις η αποζημίωση ο ίδιος απάντησε “Πληροφορίες που έχω από τον ΕΛΓΑ είναι ότι θα πληρωθούμε τέλος Γενάρη. Μέχρι τότε έχουμε υποχρεώσεις: πρέπει να πληρώσουμε γεωπόνους, ενοίκια, να κάνουμε Χριστούγεννα”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.