Quantcast
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Η πολιτεία βρίσκεται πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα» - Τι είπε για την αγρανάπαυση - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Η πολιτεία βρίσκεται πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα» – Τι είπε για την αγρανάπαυση

δημοσιεύτηκε:

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Πολιτεία είναι πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα και υποστηρίζει την πρόταση για μία παύση της αγρανάπαυσης.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έχει ως εξής:

«Θέλω να σταθώ σύντομα στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων οι οποίες, όπως έχετε αντιληφθεί, δοκιμάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Βρυξελλών.
Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μία παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα και από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες: η ελληνική πολιτεία, στα πλαίσια των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων, βρίσκεται πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα, όπως το έκανε εδώ και 4,5 χρόνια. Έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα ώστε, στο μέτρο του εφικτού, να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.