Quantcast
Αγρότες: Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα στην Αγιά - enikonomia.gr
share

Αγρότες: Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα στην Αγιά

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζουν και σήμερα οι αγρότες τις κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν  ότι τις παροχές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  διά στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προχθεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία  του κλάδου, των μπλόκων και των συνεταιριστικών οργανώσεων δεν λύνουν τα προβλήματά τους.  Μάλιστα οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς  καλούν όλους τους παραγωγούς του Δήμου, να συμμετέχουν μαζικά με τα τρακτέρ τους σε συλλαλητήριο  που θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 11 π.μ  στην Αγιά. Συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Oι αγρότες της Φλώρινας, του Αμυνταίου, της Καστοριάς και όλης της Δυτικής Μακεδονίας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους  με το κλείσιμο των τελωνείων Νίκης και Καστοριάς μόνο για τα φορτηγά που μεταφέρουν τα εμπορεύματα και της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στο κόμβο του Φιλώτα, μετά και τις αποφάσεις στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας. Από σήμερα στις 11 π.μ το τελωνείο της Νίκης θα μείνει κλειστό για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα ενώ από προχτές το βράδυ έχει αποκλειστεί το τελωνείο της Καστοριάς στο Δισπηλιό. Πάντως σύμφωνα με την ΕΡΤ , από τον Πλατύκαμπο Λάρισας δεν αποκλείεται και το Σαββατοκύριακο να υπάρξουν κάποιες δράσεις οι οποίες θα αποφασιστούν το απόγευμα στη γενική συνέλευση

Οι αγρότες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και στην Αθήνα

Επίσης οι αγρότες ενδέχεται να βρεθούν το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας. Την ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους. Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.

 

Αλλά και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σχετικά με την απόφαση των εκπροσώπων των αγροτών σε 50 μπλόκα ανά την Ελλάδα για κάθοδο με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία που θα γίνει την την Τρίτη στην Αθήνα .

«Στην Αθήνα θα κατέβουμε με όσο περισσότερα τρακτέρ μπορούμε »  είπε ο κ. Αλειφτήρας, τονίζοντας πως οι διαμαρτυρόμενοι δεν θα μείνουν μόνο για μια ημέρα στην Αθήνα, καθώς πέραν των σκέψεων για τις μορφές των κινητοποιήσεων τους, υπάρχουν και διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν τους χρόνους και τις ταχύτητες των τρακτέρ που θα φτάσουν στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης και οι αγρότες θα κληθούν να φύγουν το βράδυ για να γυρίσουν στις περιοχές τους. «Βουλευτές πιέζουν αγρότες σε όλες τις περιοχές για να σπάσουν τα μπλόκα, είναι σε εξέλιξη αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι”, συμπλήρωσε ο κ. Αλειφτήρας.

 

 

Θεσσαλονίκη: Εταιρείες θα δώσουν χορηγίες για να κατέβουν οι αγρότες στην Αθήνα – Περιοδικοί αποκλεισμοί δρόμων

Νωρίτερα το MEGΑ μετέδωσε πως  υπάρχουν εταιρείες  που θα δώσουν χορηγίες  σε αγρότες  για πετρέλαιο και για  γερανούς ώστε να βάλουν τα τρακτέρ σε φορτηγά και να κατέβουν .

 

Στην… αναμονή και στην Ήπειρο τα τρακτέρ

Επιμένουν στα αίτηματά τους οι αγρότες της Ηπείρου και καλούν την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

Καθημερινά κλείνουν για ένα δίωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πιέζοντας την κυβέρνηση, ενώ διαρκή συμπαράσταση παρέχουν και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Μπέτσας, «θα μείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις».

Στην Κοζάνη, παραμένουν οι αγρότες έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο σήμερα επιτρέπεται κανονικά η είσοδος στους υπαλλήλους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.