Quantcast
Παρατείνεται η ιδιωτική αποθεματοποίηση βουτύρου και γάλακτος έως το Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Παρατείνεται η ιδιωτική αποθεματοποίηση βουτύρου και γάλακτος έως το Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η ιδιωτική αποθεματοποίηση βουτύρου και γάλακτος έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 σύμφωνα με απόφαση της Κομισιόν.

Πρόκειται για ένα μέτρο, η δράση του οποίου έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2014 προς στήριξη των παραγωγών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο. Η παράταση της αποθεματοποίησης έρχεται σε μία περίοδο όπου οι Ευρωπαίοι κτηνοτρόφοι βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους να παίρνουν την κατιούσα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δυσχερή θέση και πολλές φορές να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των Γάλλων κτηνοτρόφων.

Δηλώσεις έκανε και ο Επίτροπος Γεωργίας, κ. Φιλ Χόγκαν μιλώντας σε εκδήλωση για τον γαλακτοπαραγωγικό τομέα στην Ευρωβουλή: «Θέλουμε οι γαλακτοπαραγωγοί και οι αγρότες όλων των μεγεθών να έχουν μια καλή τιμή για την σκληρή δουλειά τους. Θέλουμε να συνεχίσουν να παράγουν ένα προϊόν παγκόσμιας κλάσης. Θέλουμε να τους προσφέρουμε υψηλότερο βαθμό ασφάλειας και αειφορίας. Η Κομισιόν θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο των γαλακτοπαραγωγών μας, και την αειφορία του αγροδιατροφικού τομέα. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα διαθέσιμα μέτρα που διαθέτω για να σταθεροποιήσω την αγορά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.