Quantcast
Πώς συμβάλλουν τα προγράμματα «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στην ελληνική οικονομία - enikonomia.gr
share

Πώς συμβάλλουν τα προγράμματα «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στην ελληνική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Οι ωφελούμενοι από τα 50 προγράμματα της αστικής  μη κερδοσκοπικής  εταιρείας  «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» ήταν περίπου 7.000 αγρότες κτηνοτρόφοι και μεταποιητές.

Ο φορέας στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Όπως είπε  η διευθύνουσα σύμβουλος της «Νέας Γεωργίας», Έφη Λαζαρίδου, το 25% των ωφελούμενων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρήγαγε νέα προϊόντα με υπεραξία, ενώ σε ποσοστό που φτάνει το 88% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συμμετοχή του.

Το 58,8% των ανέργων και το 33,3% των υποαπασχολούμενων ωφελούμενων βρήκε δουλειά. Σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, που έδωσε στη δημοσιότητα ο φορέας, για κάθε ένα ευρώ των προγραμμάτων του, το εκτιμώμενο αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία είναι 3,6 ευρώ.

Η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιούν το πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής, με θέμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία», με στόχο την βελτιστοποίηση του γενετικού υλικού στις βασίλισσες μέλισσες και την ανάπτυξη ανθεκτικότερων και παραγωγικότερων μελισσοσμηνών. Η κ. Λαζαρίδου τόνισε ότι ανάλογο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από αυτό θα ωφεληθούν 1.000 με 1.500 μελισσοκόμοι.

Στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης και υποστήριξης “ Αγροανέλιξη” έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής 25 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και έχουν λάβει μικροχρηματοδοτήσεις συνολικής αξίας 110.000 ευρώ. Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα η πρόσκληση για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο του προγράμματος.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.