Quantcast
Σχέδια βελτίωσης: Παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων για το πρόγραμμα -Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Σχέδια βελτίωσης: Παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων για το πρόγραμμα -Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 του Mέτρου 4 που φέρει τον τίτλο  «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», του Υπομέτρου 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και της  Δράσης  4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» – Σχέδια βελτίωσης.

Η εν λόγω πρόσκληση υπεγράφη από τον  Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και  Υποδομών,  Δημήτρη Παπαγιαννίδη ύστερα από οδηγίες του υπουργού ΑΑΤ , Γιώργου Γεωργαντά και του αρμόδιου υφυπουργού , Γιώργου Στύλιου και αναρτήθηκε στο Διαύγεια.

Η νέα προθεσμία

Η νέα προθεσμία υποβολής είναι η 30 η Ιουνίου στη 1 μμ . Αιτήσεις αποριστικοποίησης αιτήσεων θα γίνονται δεκτές μέχρι και 48 ώρες πριν την λήξη τη προθεσμίας υποβολής.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Δράσης 4.1.5 είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

Η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 180.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα. Μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων πληρωμής θα κατανεμηθεί επιπλέον ποσό 50.000.000 ευρώ ως υπερδέσμευση έτσι ώστε η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης να ανέρθει στα 230.000.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.