Quantcast
Θεσσαλία - προκαταβολές αποζημιώσεων: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Θεσσαλία – προκαταβολές αποζημιώσεων: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των προκαταβολών αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωϊκού κεφαλαίου στους δικαιούχους  πολίτες, που επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel σε Λάρισα και Καρδίτσα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Μάλιστα ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει πως, κάποιοι από τους αγρότες δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις από το κράτος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα, καθώς δεν έχουν γίνει αυτοψίες στα χωράφια – βάλτους. Κάποιοι άλλοι έχουν λάβει μόνο την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Προκαταβολές αποζημιώσεων: Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές

Συνεπώς, σύμφωνα με το υπουργείο, οι προκαταβολές αποζημιώσεων:

  •  Για τη φυτική παραγωγή θα καταβληθούν μέχρι τις 15 με 20 Νοεμβρίου στους δικαιούχους.
  • Για το ζωικό κεφάλαιο θα δοθούν μέχρι τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει πως βασική προϋπόθεση για να λάβουν τα χρήματα οι παραπάνω είναι  να έχουν υποβάλει τις σχετικές δηλώσεις, προκειμένου να γίνει διασταύρωση. Για τα πλημμυρισμένα χωράφια θα υπάρξει διασταύρωση στοιχείων καταστροφών από δορυφόρους. Η διασταύρωση αυτή αφορά στοιχεία που έχουν δηλώσει οι αγρότες.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.