Quantcast
Δείτε τις πέντε κυρίαρχες εταιρείες τεχνολογίας του 2015 - enikonomia.gr
share

Δείτε τις πέντε κυρίαρχες εταιρείες τεχνολογίας του 2015

δημοσιεύτηκε:

Οι επενδυτές και οι λάτρεις της τεχνολογίας έχουν επικεντρωθεί στις νέες εταιρείες και τα καινούρια προϊόντα. Η πραγματική επιτυχία μιας εταιρείας φαίνεται όταν το προϊόν της γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των καταναλωτών. Αυτό για παράδειγμα συμβαίνει με τα Windows PC, το πρόγραμμα περιήγησης της Google και τις συσκευές iPhone.

Το 2015 ωστόσο δεν είχε να παρουσιάσει πολλά νέα τεχνολογικά επιτεύγματα. Συνήθης πρακτική των εταιρειών πλέον είναι να προσδίδουν στα προϊόντα τους νέα χαρακτηριστικά, όπως η Apple με το Apple Watch.

Οι παρακάτω εταιρείες αποτελούν τρανό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής. Καμία από αυτές δεν «ταρακούνησε» τις αγορές, ωστόσο παρέμειναν στις πρώτες θέσεις της κορυφής της λίστας με τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις για τη χρονιά που φεύγει:

Uber

 Η φράση «Ας καλέσω ένα ταξί» πλέον έχει αντικατασταθεί από τη φράση «Ας πάρω την Uber». Η εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων συνέχισε την επιτυχημένη επιχειρηματική της στρατηγική και δημιούργησε μία εφαρμογή με σκοπό να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Σημειώνεται ότι ήδη η αξία της Uber αγγίζει τα 62,5 δισ. δολάρια.

uber-vs-taxi

Facebook

 Το Facebook είναι πανταχού παρών στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Ξεχάστε το iMessage της Apple. Το Facebook δεν έχει καν πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας και η εφαρμογή Messenger που λάνσαρε πρόσφατα, καθώς και η εφαρμογή WhatsApp έχουν κατακτήσει πάνω από ένα δισ. χρήστες.

Αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει καταστεί κορυφαίος προορισμός των χρηστών του διαδικτύου, όπως και το Youtube. Μάλιστα, φαίνεται να ανταγωνίζεται αντάξια το Twitter και το Linkedln, καθώς ο αριθμός των μελών του Twitter παρέμεινε σταθερός, ενώ στο Linkedln οι χρήστες αυξήθηκαν κατά 11% το τρέχον έτος, σε αντίθεση με το Facebook, το οποίο υποδέχεται 100 εκατ. χρήστες μόνο ανά μήνα.

Μάλιστα εκτιμάται ότι το ένα πέμπτο του πλανήτη χρησιμοποιεί το Facebook τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

 facebook-table

Amazon

 Όπως το Facebook έτσι και η Amazon κυριάρχησε φέτος στην αγορά του διαδικτύου. Πάνω από το ήμισυ των Αμερικανών δηλώνουν ότι ψωνίζουν από την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σημειώνεται ότι μόνο το 2015 η Amazon είχε έσοδα 7 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της υπερδιπλασιάστηκε μέχρι και 125%.

amazon-table

Salesforce

H Salesforce αναδείχθηκε ως η Νο1 ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην κατηγορία προϊόντων με την ονομασία CRM, η οποία βοηθά τους επαγγελματίες στις πωλήσεις να αναγνωρίζουν τις τάσεις και τις πληροφορίες εκείνες που τους αφορούν. Μάλιστα, τα έσοδα της εν λόγω επιχείρησης αυξάνονται κατά 25% ανά έτος και καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μarc Benniof συνεχίζει να επιδεικνύει τα κέρδη της στους επενδυτές, η ίδια αυξάνει τα έσοδά της ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πωλήσεων.

H Salesforce έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα από προγραμματιστές, οι οποίοι δημιουργούν εφαρμογές που συνδράμουν το δυναμικό πωλήσεων των εταιρειών καθώς και ένα ολόκληρο «κατάστημα εφαρμογών» (app store) προκειμένου να έχουν οι επιχειρήσεις την ευκαιρία να «κατεβάζουν» και να εγκαθιστούν ελεύθερα εφαρμογές.

saleforce

Netflix

Το 2015 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για τη Netflix.

Όπως επεσήμανε ο Tim Stenovec στο σάιτ Tech Insider, η φετινή χρονιά υπήρξε χρονιά λάβαρο για τη Netflix, με περισσότερες από μισή ντουζίνα νέες σειρές, με πολυάριθμες υποψηφιότητες για τα βραβεία Έμμυ, διεθνή προβολή και επέκταση και μία νέα διάχυση ποπ κουλτούρας.

Αλλά η αληθινή ιστορία εδώ είναι ότι οι τηλεοπτικές συνήθειες φαίνεται πια να αλλάζουν. Οι μετρήσεις για τις τηλεοπτικές σειρές σε προκαθορισμένο χρόνο έπεσαν κατακόρυφα το φετινό φθινόπωρο, και ο αριθμός των σπιτιών στις ΗΠΑ με συνδρομές στην καλωδιακή τηλεόραση άρχισαν για πρώτη φορά φέτος να σημειώνουν πτώση.

Η πτώση της καλωδιακής τηλεόρασης μοιάζει πια πραγματικότητα και η Netflix κρατάει πρώτη θέσηως βασική δημιουργός της ζωντανής ψυχαγωγίας. Η Amazon μπορεί να ακονίζει τα νύχια της και μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίες, όπως η Huly ενδέχεται να κερδίσουν έδαφος, ωστόσο είναι η Netflix που άνοιξε το δρόμο.Cord-cutting is real, and Netflix has pole position as the top creator of online-delivered TV-like entertainment. Amazon may be nipping at its heels, and industry players like Hulu may catch up, but Netflix pioneered the way.

Και επιπλέον, είχε την καλύτερη επίδοση αυτόν τον χρόνο σε σχέση με οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας.

netflix

 

Πηγή: fortunegreece.com

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.