Quantcast
Deutsche Welle: Η μεγαλύτερη έκθεση διαδραστικής ψυχαγωγίας - enikonomia.gr
share

Deutsche Welle: Η μεγαλύτερη έκθεση διαδραστικής ψυχαγωγίας

δημοσιεύτηκε:

Η μεγαλύτερη έκθεση διαδραστικής ψυχαγωγίας gamescom εγκαινιάζεται σήμερα στην Κολωνία και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Παρουσιάζονται οι πιο σημαντικές εξελίξεις στα παιχνίδια βίντεο και κομπιούτερ.

Περισσότεροι από 800 εκθέτες, 14% περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών και των παιχνιδιών στα κομπιούτερ.

Ο Γκέραλντ Μπέζε, πρόεδρος της Έκθεσης της Κολωνίας δηλώνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος:«Η έκθεση διαδραστικής ψυχαγωγίας gamescom από τότε που μεταφέρθηκε στην Κολωνία είναι μια επιτυχημένη ιστορία. Και αυτό το δείχνουν όλοι οι αριθμοί: έκταση, εκθέτες, αριθμός επισκεπτών»

Από το 2009 ο αριθμός των εκθετών αυξήθηκε κατά 53%, των εξειδικευμένων επισκεπτών κατά 82% και η έκταση της έκθεσης κατά 61%. Τα άσχημα νέα αφορούν τους μη εξειδικευμένους επισκέπτες. Όλα τα εισιτήρια είναι εξαντλημένα εδώ και εβδομάδες. Πέρυσι επισκέφθηκαν την έκθεση 335.000 άνθρωποι.

Σε ολόκληρο τον κόσμο τα διαδραστικά ψυχαγωγικά παιχνίδια είναι μια αγορά δισεκατομμυρίων. Μόνο στη Γερμανία πέρυσι έγινε τζίρος 2,67 δισεκατομμύρια ευρώ.Κάτι παραπάνω από καλές οι προοπτικές

Για φέτος η αύξηση υπολογίζεται από τους ειδικούς συνολικά στο 11%. Στο πρώτο εξάμηνο, το οποίο παραδοσιακά είναι πιο ασθενές, η αύξηση κινήθηκε στο 3%.«Κανένας άλλος τομέας στα μίντια δεν αυξάνεται τόσο δυναμικά όσο ο τομέας των βιντεοπαιχνιδιών και των παιχνιδιών στο κομπιούτερ στη Γερμανία» τονίζει ο Μαξιμίλιαν Σενκ, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαδραστικών Προγραμματιστών.

Ένα από τα πλέον ευπώλητα προϊόντα είναι οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Το πρώτο εξάμηνο αυτού του χρόνου ο τζίρος για τις κονσόλες όπως Playstation4, Wii U και Xbox One από τα 263 εκατομμύρια ευρώ εκτοξεύθηκε στα 306 εκατομμύρια ευρώ.

Η αγορά των παιχνιδιών αυτών μέσω ίντερνετ παραμένει στη μόδα. Και ο τζίρος αυτών των αγορών το πρώτο εξάμηνο του χρόνου αυξήθηκε από το 23 στο 25%. Τέλος, τα παιχνίδια μέσω εφαρμογών είναι αυτά που δίνουν ώθηση στην αγορά κινητών τηλεφώνων. Ανήκουν πλέον στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Γερμανών και μάλιστα όλων των ηλικιών.

Τα τρία τέταρτα του τζίρου που έκαναν οι Apple και η Google το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς στη Γερμανία έγιναν μέσω εφαρμογών για παιχνίδια στο κινητό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.